loredana-dirnovan
Conferinte / Campanii

#8 Loredana Anca Drinovan – Cea mai importantă lecție de când am devenit părinte

Acest articol face parte din campania “Tu ce lecție importanta ai învățat de la copilul tău odată ce ai devenit părinte?”

Mi-am dorit sa încep acest proiect, pentru că eu am simtit cum venirea pe lume a copiilor m-a transformat personal, determinând sa ma dezvolt, sa-mi pun întrebări, sa caut răspunsuri. In același timp, ma gândeam ca nu sunt singura care trece prin asta. Sigur sunt si alți părinți care isi învata propriile lecții prin copiii lor, așa ca am adresat aceasta întrebare unor oameni pe care eu ii admir.

Invitata de astăzi a acceptat sa răspundă la întrebare si sa scrie despre experiența ei proprie.

Pe Lore eu o știu ca Teacher, așa am auzit de ea prima dată. Băiatul prietenei mele mergea la ea la ore. După care am descoperit-o în parc cu fetița ei, când amândouă ne dădeam pe leagăn pruncii sau ne plimbam. Din acel moment au trecut câțiva ani, ea a revenit la catedră alături de copiii ei minunați din școală. Oamenii o descriu ca fiind o profă cool, acea dirigă faină și de gașcă. E clar, generațiile ei de copii o vor ține minte toată viața. Și noi ne amintim de profii fain cu care puteam vorbi, râde și lângă care ne simțeam bine, nu-i așa?

Mi se pare foarte fain că Lore are ocazia de a ghida zeci, sute de copii, pe lângă propriul său copil. Și cred că, fiind și la catedră și părinte în acelașit timp, își pune amprenta și ajută pentru o mai bună conectare și empatie în relație cu elevii. Lore, jos pălăria!

O percep relaxată în acest rol de părinte și profund absorbită de dragostea pentru fetița ei.

Vă invit mai jos să o descoperiți pe Lore, profa cool, în acest articol în rol de mama Elenei.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Andre, multumesc inca o data ca m-ai ales pt blogul tau. Mi.ai dat cea mai grea tema , sa scriu despre cea mai frumoasa drgoste din lume. Am asternut cateva randuri…

Am invatat de la copilul meu cele mai importante lectii ale vietii. Venirea Elenei pe lume m-a invatat ca lucrurile se intampla atunci cand trebuie sa se intample, cand tot universul lucreaza in directia in care tu, ca om, iti indrepti gandurile pozitive si energia.

Am invatat ca sunt un om norocos pentru ca ne-a ” ales” sa-i fim parinti, si ca nu as fi putut sa imi imaginez un copil mai bun si mai iubitor. Cu fiecare perioada a vietii de mamica, invat ca instinctele nu ma insala niciodata, ca avem noi, mamele, undeva acolo, un ” nu stiu al catelea simt” care ne ajuta sa stim in avans… Ce sa stim? Sa interpretam corect orice respiratie diferita, orice privire mai altfel, orice cuvant tremurat din care inveti ca vrea sa-ti spuna mai mult de atat.

Am mai invatat “to do it my way”, sa-mi cresc copilul dincolo de pagini de parenting, oricat de neconditionat ar fi acesta, mai presus de parerile avizate sau nu ale celor din jur . Si tare mandra sunt de ea, de fiica mea si de cum o vad crescand!

Am invatat, totodata, sa ma redescopar ca om, sa ma reinventez mereu pentru a tine pasul cu Elena , sa-mi aranjez prioritarile in viata si sa imi confirm opinia cum ca familia e ceea ce pe mine ma implineste!

Zilnic invat ca nu exista legatura mai puternica decat cea dintre noi doua, ca suntem inca un tot si ca e minunat, ca nu exista sacrificii pentru copil sau make-up care sa nu acopere cearcanele dupa nopti de veghe si nici alt sunet mai frumos decat vocea ei spunand” Esti cea mai buna , te iubesc, mami!”❤

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Multumesc Lore pentru deschiderea sufletului!

Diana Vijulie – Cea mai importanta lecție de cand am devenit părinte 

Ana-Maria Ivan (Zâna Scutecel) – Cea mai importanta lecție de cand am devenit parinte

 

Îți mulțumesc că citești articolele mele! Te invit alături de mine și pe celelalte platforme online:

Facebook:Blog – Andreea Arsene

Instagram: AndreeaArsene.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *