targ-de-carte-lugoj
Conferinte / Campanii

Club de Carte InEdu la Lugoj – prima ediție

A trecut prima ediție a Clubului de Carte. Am avut emoții, mi-am dorit să iasă bine, dar am avut și o liniște interioară pentru că acest eveniment a avut alături oameni faini.

De ce mi-am dorit să facem acest eveniment în Lugoj?

Totul a pornit inițial de la o nevoie de-a mea. Eu citesc și îmi doresc să vorbesc despre ceea ce citesc. Sunt unele aspecte din cărți cu care rezonez, sunt altele care nu-mi plac, nu se potrivește cu mine ideea, etapa vieții. Discutând cu cineva, putem schimba păreri, opinii, ne putem deschide alte perspective.

Apoi a fost ideea de a promova cititul, pentru că mie mi-a adus mult câștig interior, m-a ajutat să mă dezvolt și să mă cunosc. Și îmi doresc să trezesc această idee de auto-dezvoltare, auto-cunoaștere.

Îmi mai doream ideea de a crea o comunitate cu valori similare, cu drag de educație, de creștere personală, de cunoaștere și descoperire.

Având aceste gânduri a mai rămas să găsesc contextul potrivit. Așa am ajuns să povestesc cu Andrada de la Inițiativă în Educație. Știam că ei fac astfel de întâlniri, Clubul de Carte InEdu fiind un eveniment cu tradiție în Timișoara, a ajuns la ediția 20. Au fost până acum 19 de întâlniri, 19 cărți, 19 contexte create pentru creștere și dezvoltare și mulți oameni participanți și informați de pe marginea discuțiilor avute.

Discutând cu ea, mi-a propus că continuăm proiectul început în Timișoara și la Lugoj, tot sub forma InEdu. Mi s-a părut o idee excelentă și o responsabilitate pe umerii mei, aceea de a duce mai departe la un standard ridicat evenimentul și conceptul InEdu.

Promovând această idee în mediul online, au fost oameni care s-au oferit să ajute în organizare. Prin suportul acordat, totul a devenit și mai ușor. Multumesc vouă, tuturor, pentru fiecare contribuție avută, oricât de mică!

Cum a fost la prima întâlnire?

Saptamana trecută a avut loc prima editie a Clubului de Carte InEdu la Lugoj. Am dedicat acest eveniment educației in familie, pentru ca acasă punem fundația pe care clădim ulterior. Si e mai usor sa punem bine de la început, decât sa reparam ulterior. (Se poate repara, dar cu ce costuri?!)

O casa cu infiltrații in fundatie este o casa care mai devreme sau mai târziu va ceda. Mai putem petici pe ici pe colo, dar vine un moment in care vom fi nevoiți sa facem lucrări majore.

De aceea, facem Club de Carte orientat spre educația in familie. Având grija de propriile noastre familii punem de-o fundație sănătoasa pentru viitor, indiferent de cum vor arăta vremurile.

Întâlnirea noastră a fost cu emotii! Eu am avut emotii, pentru ca îmi doream sa iasă bine, pentru ca speram sa trezesc interesul astfel încât sa facem acest eveniment luna de luna. Pe măsura ce oamenii veneau si se alăturau grupului de discuții mi-am dat seama ca ÎMPREUNA avem aceleași valori si sigur va ieși bine. Am facut cunoștința unii cu ceilalți, am împărtășit o frântură din valorile noastre si apoi am discutat despre cartea preferata cu care fiecare a venit de acasă.

Am ales cartea pentru următoarea întâlnire si am decis ca împreuna suntem o voce mai puternica pentru spiritul dezvoltării personale, familiale, educaționale.

Cum mergem mai departe?

Ne vedem in 20 februarie cu cartea Domnicăi Petrovai: “Iubește si fii iubita”. 

Este o carte pe care sa o citească oricine, o carte despre cuplu, dar mai ales despre noi în relația de cuplu. Cu ce bagaj emoțional intrăm în relație, cum proiectăm asupra partenerului nevoile noastre, cum le comunicăm, ce ne dorim și cum transmitem asta? Sunt doar câteva din ideile cărții.

Se găsește în orice librărie (nu știu dacă este în Lugoj), online pe Emag, Cărturești,la Libris văd că nu mai este în stoc.

Te așteptăm și pe tine alături de noi! Citește cartea dacă poți, dacă ai timp sau vino doar să-i afli conținutul, să te facem curios / curioasă.

Pentru a ne putea organiza eficient, te rog să completezi formularul de înscriere disponibil aici: Înscriere Club de Carte ediția nr 2 – Iubește și fii iubită (Domnica Petrovai )

Evenimentul nostru este și el creat, ne ajută să-l faci cunoscut și celorlalți printr-un share (doar dacă vrei, desigur) Club de Carte 

Să ne vedem cu bine! Spor la citit!

Vă las mai jos câteva poze de la prima ediție.

Îți mulțumesc că citești articolele mele! Te invit alături de mine și pe celelalte platforme online:

Facebook:Blog – Andreea Arsene

Instagram: AndreeaArsene.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *