roxana-oprea
Conferinte / Campanii

#3 Roxana Oprea: Cea mai importantă lecție de când am devenit părinte

Acest articol face parte din campania “Tu ce lectie importanta ai invatat de la copilul tau de cand ai devenit parinte?”

Este scris de Roxi, mama Iuliei (1 an),  pe care eu o admir pentru feminitatea ei încă dinainte de a deveni părinte. Este o femeie frumoasa, atât pe exterior, cat si pe interior. Este blânda, calda si e omul cu care de drag bei o cafea si stai la povesti. Este acel om de lângă care pleci încărcat pozitiv, pur și simplu, fără prea multe cuvinte. E o energie bună în jurul ei.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

“Cel mai important lucru pe care l-am învățat de când sunt părinte si pe care îl exersez zilnic de zeci de ori este răbdarea: răbdare când vrei sa ii dai sa mănânce și ea are chef de joaca, răbdare când vrei sa o culci ca sa te uiți și tu la un film și ea nu are somn, răbdare când de fapt tu te grabesti, vrei sa pleci repede din casa și ea nu vrea sa se îmbrace, răbdare, răbdare, răbdare. Uneori ma și întreb de unde pot avea atâta, eu care credeam ca sunt o persoana cu putina răbdare 😅

Al doilea lucru care imi vine in minte este ca bucuria chiar vine din lucruri mărunte! Și dacă pana acum mi se părea doar un citat dragut, acum îl înțeleg pe deplin când vad cata bucurie ii poate aduce unui copil doar simplul fapt ca îl lași sa stea in fundul gol in pat, sau îl lași sa se joace cu mâinile in apa, ca reușește sa facă primii pași singur sau ca aprinde el lumina.

Și nu in ultimul rând, am învățat ca grijile capătă cu totul alt sens atunci când ești părinte. Dacă pana acum îți făceai griji ca nu stii cu ce sa te îmbraci la următorul eveniment, ca nu îți poți cumpara ceasul ăla pe care l-ai văzut in magazin, sau ca nu știi unde vrei sa mergi in concediu, odată ce devii părinte in capul tău sunt fel și fel de întrebări de genul “Oare când o sa stea in fund?” “Oare cand o sa meargă?” “Oare cand zice primul cuvânt?” “Oare fac suficiente activități cu ea?” “Oare face febra după ce am făcut vaccinul?” “Oare sunt un părinte suficient de bun?” și lista poate fi interminabilă…😅

In concluzie, viața e mult mai grea și mai complicata din postura de părinte, dar muuult mai frumoasa, plină de provocări și iubire la cote maxime!” (Roxi Oprea)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Roxi, îți mulțumesc pentru timpul tău și pentru deschiderea sufletului în a vă relata propria experiență! Iulia este norocoasă să vă aibă ca părinți îndrumători.

Sursa foto: Arhivă personală Roxi

 

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *