judecand-pe-altii
Conferinte / Campanii

#1 Ana-Maria Ivan – Cea mai importantă lecție de când am devenit părinte

Acest articol face parte din campania “Tu ce lecție importantă ai învățat de la copiii tăi odată ce ai devenit părinte?”.  Copiii sunt sculptorii noștri, vin si ne oferă nenumărate căi de a ne dezvolta si de a fi oameni mai buni. Ne pun la îndoiala credințele în metodele de educatie, ne trimit in fața cartilor, la specialiști, ne fac să descoperim resurse de care nu știam in interiorul nostru. Exact ca atunci când urcam pe un munte si simtit ca nu mai putem, de fapt mai putem un pic, si încă un pic…

Vreau să vă fac cunoștință cu primul părinte care a zis DA propunerii mele și care mă inspiră cu energia și blândețea ei. Este Ana-Maria Ivan, creatoarea Zânei Scutecel, Ambasadorul zâmbetelor mici și mari.

Îi mulțumesc din suflet Anei pentru timpul ei de a scrie și de a ne transmite bucuria ei interioară de părinte de 3 copii.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

“Am fost un copil careia i-au copiii mai mici. In clasa a opta preferam sa ma joc la clasa fratelui mai mic de a doua cu colegii lui decat sa fiu cu colegii mei. Inca de atunci admiram inocenta de pui care nu stie ce este dezamagirea sau supararile. Am crescut si nu am incetat sa imi placa copiii. Stateam ocazional cu copiii prietenelor daca aveau nevoie sa fuga la film cu sotii, iar copiii mereu m-au adorat.

Nu stiam cum voi fi ca mama dar stiam ce imi doresc sa devin pentru ei.

Stiam ca imi doresc sa ma joc mult si sa gasesc limba comuna prin care sa comunicam.

Stiam ca vreau sa ii protejez atat cat tine de mine dar si sa ii sprijin sa isi intinda aripile cat mai devreme si atunci cand si cum vor fi pregatiti.

Stiam ca vreau sa le ofer ‘cuibul’ in care sa stie ca se pot intoarce in siguranta, oricand acasa.

Stiam ca iubirea mea pentru ei nu va depinde de nota primita la scoala sau de cate poezii vor invata.

Stiam ca voi vrea sa le ofer Pamantul dar ca ii voi invata ca vor fi mai fericiti daca si-l vor lua singuri.

Stiam ca sunt puternica dar nu stiam cat.

Stiam ca am imbratisari dorite dar nu magice.

Stiam ca sufletul meu va fi plecat cu ei dar nu stiam ca va durea asta.

Stiam ca viata mea nu va mai fi niciodata la fel. De cand am devenit mama nimic nu s-a schimbat, sunt tot EU dar cu trairi mai profunde, pe care doar le banuiam. Cel mai greu mi s-a parut cu unul, desi nici atunci nu mi s-a parut greu. La trei deja simt ca zbor si abia astept din aprilie sa avem tabloul complet.

A fi parinte este lectia pe care Dumnezeu ne-o da despre bunatate si iubire deplina. Pana la acel moment traim altfel de iubiri, care niciodata nu vor mai fi la fel.

Sunt Ana Maria Ivan si mama de Maria (3 ani si 11 luni), de Alexandru (2 ani si 5 luni) si bebe in asteptare de 18 luni. Sunt sotia unui barbat minunat care este suficient de nebun sa ma iubeasca multi ani de acum inainte. Sunt fiica si sora dintr-o familie frumoasa. Sunt o femeie ce se iubeste inca din copilarie si nu a incetat sa o faca nici cand a devenit mama. Sunt blogger de ceva vreme si ador sa scriu. Si sunt coach in devenire intr-o calatorie fascinanta spre adevar, viata si iubire.

Povestile mele le gasiti pe ZanaScutecel.ro”

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Nu-i așa că e minunată experiența Anei?

 

Sursa foto: Arhivă personală Ana

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *