pilda-pentru-viata
CĂRȚI,  Dezvoltare personală

Pildă pentru viață

Citat extras din cartea lui Irvin Yalom, Călătorie către sine:

“Un rabin stătea de vorbă cu Dumnezeu despre Rai și Iad: <<Îți voi arăta Iadul>>, i-a spus Dumnezeu rabinului, conducându-l într-o încăpere în care se afla o masă rotundă. Oamenii așezați în jurul mesei erau flămânzi și disperați. Pe mijlocul mesei se găsea un ceaun imens cu tocană din care se ridica un miros atât de îmbietor că rabinul a simțit că-i plouă în gură. Fiecare persoană de la masă ținea în mână o lingură cu coada foarte lungă. Lingurile ajungeau la ceaun, dar erau mai lungi decât brațele înfometaților, astfel că aceștia nu reușeau să aducă mâncarea la gură. Rabinul a văzut cât sufereau oamenii aceștia.

<<Acum îți voi arăta Raiul>>, i-a spus Dumnezeu rabinului și l-a condus într-o cameră identică cu prima. Aceeași masă mare, rotundă, același ceaun cu tocană. Oamenii așezați la masă țineau în mâini aceleași linguri cu coadă lungă – dar aici toți păreau bine hrăniți, erau durdulii, veseli și vorbăreți. Rabinul nu înțelegea. 

<<Este simplu, dar presupune o anumită abilitate>>, i-a spus Dumnezeu. <<Vezi tu, oamenii din camera asta au învățat să se hrănească unii pe ceilalți>>.” Irvin Yalom, citat extras din cartea “Călătorie către sine”

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Viața este despre a fi în comuniune cu celălalt , despre a ne ajuta și a fi acolo unii pentru ceilalți, altfel….murim de foame, oricare ar fi această foame (foame de iubire, de socializare, de putere, de hrană, etc).

Bucuriile și greutățile vieții odată împărtășite sunt mai ușor de dus. Și pilda aceasta mă mai duce cu gândul și la altceva, dincolo de viața de familie și de comunitate. Mă duce cu gândul la mersul pe munte, la alergarea la maratoane și la cât de mult contează când cineva îți oferă o gură de apă din bagajul lui, un salut, un zâmbet când ești aproape epuizat, un sandwich, o fiolă de magneziu când te cuprind crampele acelea dureroase, un plasture când te bat papucii, o pelerină de ploaie….

Viața este despre a fi împreună!

 

Sursa foto articol: Shutterstock

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *