fina-poneiul-norilor
CĂRȚI

Facem pregătirea pentru grădiniță cu Fina Poneiul norilor

Din toamnă, Maria va schimba grădinița. Și odată cu ea, vin la pachet copii noi, doamne educatoare noi, îngrijitoare noi, tot spațiul aferent în care va sta 8h pe zi . Știu că decizia e bună, dar o pregătire pentru ea e esențială.

(Paranteză: pregătirea asta cred că este și pentru mine, și eu am nevoie de acomodare cu schimbarea asta și cu tot ce aduce pentru toată familia)

Eu am emoții și parcă o iau de la capăt, cam așa cum era acum 1 an pre vremea asta. Dar am încredere în ea! Deja cunoaște conceptul de grădiniță, programul de peste zi, ritualul. Va necesita o adaptare după vacanță când lucrurile au stat un pic diferit. Este la o altă vârstă, structura creierului ei este mai dezvoltată, se află într-o altă etapă decât acum 1 an, deci nu mai e chiar la fel.

Am început deja să povestim despre acest început, am ales cu ea și papuceii de grădi pe care să-i poarte în interior (evident roz cu sclipici), dar am dat și peste altceva care mă ajută în tot acest demers al pregătirii.

Întâmplător, am dat peste o carte pentru copii, care exact asta surprinde. O fetiță Lili, care este nouă în grădiniță și se confruntă cu situația în care nu are prieteni. Copiii nu o cheamă la joacă, nu îi dau atenție, iar ea se simte respinsă. Cartea surprinde trăirile ei și temerile, iar ilustrațiile sunt foarte sugestive pentru a vizualiza cele scrise.

Seara are un vis care o ajută să-și schimbe percepția și o învață ca relațiile de prietenie se construiesc în timp, având răbdare, curaj și încredere.

Noi am parcurs-o de câteva ori până acum și o vom relua, cu siguranță. O ajută să scoată și ea la suprafață temerile ei, dar mă ajută și pe mine să discut cu ea.

Am văzut că este redusă cartea zilele astea, profitați și achiziționați-o dacă sunteți în etapa unor începuturi. Poate fi un punct punct de plecare în discuțiile cu cei mici, în jocurile de rol și în dezvoltarea emoționala.

Găsiți cartea la reducere pe site-ul: Univers Enciclopedic.

Mai jos, sunt câteva poze din această frumoasă poveste cu Lili 🙂

Sursa foto: Editura Univers Enciclopedic Junior

Fina Poneiul norilor - Editura Univers Enciclopedic Junior
Fina Poneiul norilor – Editura Univers Enciclopedic Junior
Fina Poneiul norilor - Editura Univers Enciclopedic Junior
Fina Poneiul norilor – Editura Univers Enciclopedic Junior
Fina Poneiul norilor - Editura Univers Enciclopedic Junior
Fina Poneiul norilor – Editura Univers Enciclopedic Junior

 

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *