schimba-destine-timisoara
Conferinte / Campanii

Implică-te și schimbă destine pentru copiii de la spitalul Louis Țurcanu Timisoara

Dacă a fost un moment in care am suferit cel la mult, atunci sigur a fost perioada în care copiii au fost bolnavi.

Anul acesta am avut o încercare mare cu Ioan, care a avut niște probleme respiratorii serioase.  Ajunsese să se mai oxigeneze 80% , fără febra si alte simptome de boala. Evident nu putea dormi, părea ca se sufocă stând în pat și în cea mai mare parte a timpului tușea. Am ajuns de urgență la spital, plânsă toată și cu inima cat un purice. Îmi era frica pentru viașa lui, pentru tot ce ar fi putut urma.

L-au internat de urgentă, cu măști de oxigen pe fața lui mică, cu perfuzii si tratament injectabil. Am respirat eu greu zilele respective, mi-a stat inima în loc și tot ce-mi doream era să fie bine și să ne reîntoarcem la viața noastră, în afara spitalului, la jocurile noastre și la agitația casei, la cuibul nostru bun. După o săptămână, ne-am reîntors și lucrurile au intrat în normal pentru noi.

Dar este o categorie de copii pentru care normalitate înseamnă altceva. Acasă a devenit spitalul și salonul în care stau. Oamenii pe care îi văd cel mai des sunt medici și asistente, și nu copii din parc. Tratamentele sunt la ordinea zilei și speranța lor la viață poate fi influențată și de noi. Este vorba despre copiii internați la secția de Oncologie a Spitalului de Copii Louis Țurcanu din Timișoara.

Cum îi putem ajuta noi?

Se pot face multe activități și campanii pentru a veni în ajutorul lor, dar astăzi aș vrea să ne oprim asupra uneia care e pe viață și pe moarte: donarea de sânge. Mai multe mămici internate cu proprii copii în spital, pe această secție, au semnalat nevoia acută de a dona sânge, pentru a-i putea ajuta pe copii în lupta lor cu citostaticele și au solicitat ajutorul în mediul online.

Carmen Stanciu, sufletul Academiei Mămicilor din Timișoara, a receptat mesajul și a reușit să mobilizeze mai mulți oameni. Astfel…

Centrul de Transfuzii, prin personalul său specializat, va fi prezent în data de 29 August, ora 8.30 la Școala Mamei Junior, din str Cluj, nr 17. Acolo se va putea dona sânge, cu direct suport pentru acești copii. Este necesară o înscriere prealabilă pentru a putea fi pregătiți din punct de vedere logistic. Formularul unde ne putem înscrie este aici: Implică-te și schimba destine, campania de donare de sânge.

De ce să donez sânge?

În primul rând, aceasta este o campanie pentru viață, pentru a putea trăi cât mai mulți copii internați acolo. Știu că sângele meu îi poate ajuta, încă o zi, încă două, o săptămână ….. care înseamnă pentru ei și părinții lor mai mult decât putem conștientiza noi.

Este un act umanitar și benevol și pentru ei înseamnă speranța, poate chiar șansa de a reveni la o viață cât mai normală.

Dincolo de aceste aspecte, donatorul de sânge are o serie de beneficii:

 • Sunt anumite analize care se fac odată cu sângele recoltat pentru donare, rezultatul lor este confidențial și se ridică direct de la centrul de transfuzii.
 • 1 zi liberă de la locul de muncă pentru cei angajați cu carte de muncă
 • Alocație de hrană sub forma de tichete de masă
 • Reducerea abonamentului pentru transport în comun (30 zile)

Cine poate dona?

 • Donatorul trebuie să aibă reședința în România
 • Vârsta între 18-60 de ani
 • Greutatea femei (50-100kg), bărbați (60-110kg)
 • Tensiunea arterială sistolică între 100-180mmH
 • Să nu fi avut intervenții chirurgicale în ultimele luni
 • Femeile să nu fie însărcinate, în perioada menstruală sau în lăuzie
 • Să nu fi consumat băuturi alcoolice în ultimele 48 ore

Haideți să ne implicăm și să ajutăm! Sângele nostru se reface în 12 săptămâni, visele noatre merg mai departe, viața noastră de zi cu zi curge lin, dar pentru copiii de acolo fiecare zi e o luptă. Hai să le fim alături!

29 August, Scoala Mamei Junior, str Cluj, nr 17, Timișoara, ora 8.30

Înscrieri aici: Implică-te și schimba destine, campania de donare de sânge.

Va rog, ajutați și prin transmiterea acestui mesaj către cât mai mulți oameni!

Puțin câte puțin, strop cu strop, ajutăm la salvarea vieților unor copii!

 

Sursa foto: Shutterstock

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *