CĂRȚI

23#LuneacuCarte: Thrive

~~~ ~~~ ~~~ ~~~~ ~~

Luna trecută am terminat de citit ”Thrive – cea de-a treia metrică pentru redefinirea succesului și crearea unei vieți pline de bunăstare, înțelepciune și miracol” scrisă de Arianna Huffington și apărută la Editura Publica în anul 2020.

Am cumpărat-o din librărie după ce mi-a atras atenția titlul – thrive. De ce ai numi o carte românească astfel? Thrive se traduce din limba engleză a prospera. Iar pentru mine a avut rezonanța prosperității interioare, înflorirea sinelui.

Am fost sceptică inițial, gândindu-mă că poate este încă o carte plină de marketing, cu rețete universale în care eu nu cred. Cine mă cunoaște. știe deja că eu tot zic: nu există pași magici și rețete general valabile. Suntem ființe mult prea complexe pentru a fi atât de standardizați. Există în schimb inspirație și e posibil ca unele soluții găsite să ni se potrivească.

Așadar, cu doza mea de scepticism, am parcurs-o seara, la lumina frontalei, cât stăteam cu copiii mici să adoarmă. Și m-a convis pagină cu pagină.

Despre carte

Cartea este ca o poveste, un capitol din viața Ariannei, o călătorie către sine, către propria ființă. Ea descrie parcursul său personal și profesional cu suișuri și coborâșuri, cu reușite și momente de cădere. Aduce frânturi din cum se simțea în perioada în care a avut burnout. Regăsim în paralel strădania interioară și valorile de acasă, din Grecia familiei ei de origine, amintindu-și de spusele mamei.

”Poate că firma ta are profit, dar cel mai important capital ești tu.”

Am găsit în cartea ei aspecte care țin de leadership, de conducerea unei companii, de oameni, de coordonare de sine. Am găsit elemente care țin de spiritualitate.

”Când pierdem legătura cu eul nostru interior, identificându-ne numai cu egoul, pierdem legătura cu sensul și rostul vieții și rămânem cu un gol pe care încercăm să-l umplem cu mai mulți bani, mai multă putere, mai mult sex și faimă. ”

 

Cartea aceasta mi s-a părut ca o conștientizare despre grija pentru sine. Și impresionant este că oamenii pe poziții sociale foarte ridicate (ridicate în ceea ce valorizează societatea azi – bani, putere, influență) vorbesc despre asta. Este un semnal că oriunde ne-am afla pe scara vieții suntem vulnerabili. Avem propriul drum de parcurs, cu istoria personală, cu credințe, cu provocări relaționale.

”Cu cât reușesc oamenii să se îngrijească mai bine, cu atât eficacitatea de a-i îngriji pe ceilalții – inclusiv propriile familii, colegi de serviciu, comunitatea și conaționalii lor – va crește mai mult. ”

 

De ce să citești cartea?

Cartea aceasta este:

  • o resursă pentru a înțelege cum este descris burnout-ul din interior, din partea cuiva care a fost în această dificultate și care a învățat să pună limite, să spună Nu.
  • un reminder despre grija pentru sine
  • o ancoră pentru a vedea puterea valorile importante ale familiei, transmise inconștient, din interacțiunile zilnice
  • o perspectivă despre business, ca femei, ca antreprenor
  • o reamintire despre propria călătorie, despre propriile dorințe, printr-o conectare cu noi înșine

Îți recomand să te lași purtat de carte, de poveste, de conexiunile pe care le faci. Se parcurge ușor, fiind ca o poveste, curge pagină cu pagină. Caută inspirație în cele scrise, parcursul vieții s-ar putea să nu îți semene, însă elemente comune sunt.

Cartea se poate găsi pe Libris sau Cărturești.

Să fie cu folos și inspirație!

Cu drag,

Andreea

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~`

Îți mulțumesc că citești articolele mele! Te invit alături de mine și pe celelalte platforme online:

Facebook: Andreea Arsene

Instagram: AndreeaArsene.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *