mic-dejun-preferat-copii
Familie

Micul dejun preferat al copiilor mei

Nu-i asa ca si voi aveți dimineți in care efectiv nu mai știți ce sa le puneți pe masa celor mici? La fel si aici. Dupa ce o perioada am tot navigat printre sandwich-uri făcute cu diverse alimente si lapte cu cereale, am constatat ca aveam in dulap mai mulți fulgi de ovăz. Adică vreo 3 pungi mari. Ii luasem cu ideea de a face biscuiți, dar pana la urma nu s-au mai aliniat astrele sa si iasă ceva. Asa ca m-am gândit cum i-as putea face valorifica altfel.

Si a ieșit o rețeta care are mare trecere la noi. Seara cand ii îmbrac in pijamale, imi spun ca ei dimineata vor mâncarea aia magica 😊 Avantajul este ca totul durează aproximativ 5 min, ceea ce este de mare ajutor, mai ales in diminețile mai scurte.

Ce fac mai exact?

Pun pe foc aproximativ o cana de lapte (altădată o fac doar cu apa), iar cand e aproape de dat in clocot adaug fulgii de ovăz mărunți si amestec pana se face ca un mucilagiu. Durează aproximativ 2 min. Întotdeauna pun astfel încât sa mai rămână putin lichid in oala, ulterior fulgii vor absorbi tot. Si mie nu-mi place sa fie uscat, e mai bun mai moale.

Apoi in castronele pun fructe de pădure congelate, adaug câte 2-3 linguri mari din mucilagiu rezultat,mai pun o lingura de miere, nuci fărâmițate si…. Pofta buna!

Daca este weekend si suntem acasă,de obicei cer cam 2 portii, dar in timpul săptămânii cum Maria merge la grădinița, îsi mănâncă portia si apoi se înfrupta Ioan din tot ce rămâne.

Alte combinații pe care le mai puteti face:

– in loc de fructe de pădure, se pot pune banane sau mere taiate sau portocale, in funcție de preferința copilului

– pe lângă nuci, se poate adauga un mix mai complex: caju, alune de pădure, migdale, etc

Dupa ce termina, amândoi beau o cana de apa si duși la joaca/ gradi sunt. Apoi tot asta ar mai mânca daca ar fi dupa preferința lor…

Pentru mine, am descoperit ca e micul dejun perfect, care ma tine suficient de sătulă cat sa nu vreau sa ronțăi ceva pana la următoarea masa. Fructele de la 10 nu se pun😊

Voi ce combinații interesante aveti pentru micul dejun al celor mici?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *