Familie

Ea, el, amândoi + un cadou

Ziua de azi vine sa readucă în prim-plan femeia cu tot ce este ea, cu toate darurile primite.

V-ați gândit vreodată in câte roluri se regăsește o femeie, prin câte etape trece si cum parca reușește sa se reinventeze mereu?

Femeia emotiva, femeia rațională, femeia de acasă, femeia de cariera, femeia mama, femeia de la câmp, femeia soție, femeia gospodina, femeia ca mama, femeia tristă, femeia veselă și exuberantă, femeia frumoasă pe interior….

Va invit sa reflectați 1 min la asta, la viața voastră proprie. Uitați-va în ultimul an prin câte ați trecut, unde v-ați regăsit, atât in viața personală, cât si in cea profesională, câte roluri ați avut, câte hopuri ați trecut, câte stări v-au încercat. Veți descoperi multe ”pelerine” îmbrăcate, fiecare ”pelerină” cu rolul ei pentru viața de familie și pentru voi.

Rolul acestei zile este de a ne aduce aminte de noi, de a conștientiza ca e important sa avem grija si de noi si vine sa ne aducă in prim-plan aprecierea si iubirea celuilalt, recunoașterea, valorizarea de a fi.

Mama, femeia, soția, este unul din stâlpii casei, este cea care transmite alături de soțul ei valorile si principiile generației viitoare. Se spune ca o familie in care mama, femeia e bine, este o familie fericita. Femeia absoarbe emoțiile si tensiunile, femeia este cea care le scoate la suprafața prin comportament, prin cuvinte si stare de spirit.

Femeia este puternica si fragila, este emotiva si plină de rațiune, plină de culoare si de nuanțe odată ce se simte acceptata si iubita.

Dar o femeie nu este completa fără partenerul ei de viața. Relația cu omul iubit vine ca o pârghie si o cale de cunoaștere proprie mai profunda. Impreuna cu omul de lângă noi devenim un întreg, o forța care sa ne facă mai puternici in fata greutăților vieții. Un întreg care devine plasa de siguranta, astfel încât orice s-ar întâmpla, sa știm ca suntem acolo, unul pentru celălalt. Să știm că este cineva care ne poate susține, care poate râde din tot sufletul cu noi, care ne accepta așa cum suntem, cu calități, cu limitări si cu dificultăți.

Viața este despre a fi împreuna, in doi, ca si cum am fi unul! Suntem acolo, unul pentru celălalt, să ne vedem, să ne iubim, să ne susținem.

Însă viața de familie vine la pachet cu bucurii si tristeți, cu evenimente frumoase si cu altele care dor. Uneori reusim sa găsim calea de a trece peste momentele mai grele, alteori ne rătăcim, suntem ca într-o ceață și nu mai reușesc să-l vedem pe partener. Strigăm în fel și chip după el, parecă nu ne aude, nu ne vede sau nu știe cum să se apropie. Reproșăm, iubim, ignorăm, toate sunt de fapt niște lupte pentru relație, pentru iubire, pentru desăvârșirea pe care o căutăm cu atâta dorință de când ne naștem.

Pentru ca azi este o zi specială, vreau sa ofer un cadou celor care vor sa regăsească calea împreuna: câte 1 ședință de terapie gratuită in luna Martie pentru 2 familii.

Pot fi cupluri care caută căi de reconectare in doi sau familii cu copii mici/ adolescenți, bunici, cu toții avem dificultățile noastre în etapa vieții sau purtăm cu noi bagajele grele de anii care au trecut.

Singura condiție este să participe împreuna in acest demers terapeutic, atât el, cât și ea.

Viața este mai ușoară când reușim să ducem împreună etapele inevitabile ale vieții și greul aferent!

Îmi puteți scrie pe mail andreeaflorinaspulber@gmail.com sau pe facebook.

 

Îți mulțumesc că citești articolele mele! Te invit alături de mine și pe celelalte platforme online:

Facebook:Blog – Andreea Arsene

Instagram: AndreeaArsene.ro

 

Sursa foto: Unsplash

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *