Familie

În curând vom fi 5

9 octombrie 2017

De câteva luni, în trupul meu și-a făcut culcușul o mică mogâldeață care crește, lovește și ne completează fericirea. În corpul meu bat 2 inimi, una mai mică, alta mai mare. Tot de câteva luni corpul meu a început să sufere transformările specifice și să prindă contur. Pentru că…vine bebe 3!

O vreme lungă i-am spus bebe 3 când discutam între noi, dar după mult timp am reușit să ne punem de acord și asupra numelui. Are o identitate acceptată de toți 4, un aspect foarte important, mai ales pentru copii să accepte noul membru.

Al treilea copil este unul la fel de dorit ca primii doi. S-a cuibărit acolo pentru că ne doream și pentru că și Dumnezeu ne-a binecuvântat cu acest nou rol, părinți a trei copii. Pentru mine, pentru noi este o împlinire, o bucurie. Dintotdeauna mi-am dorit o familie numeroasă și bogată în suflete. Și ulterior, după ce ne-am format o familie, am descoperit că amândoi ne dorim același lucru, avem această valoare comună.

A venit firesc și sperăm la fel de firesc să decurgă toate celelalte etape restul sarcinii, nașterea, acomodarea în 5.

Primul gând când s-a confirmat sarcina a fost…”O, Doamne, câți o să fim?! Când mergem la cineva în vizită noi vom umple dintr-o dată casa și masa.” La cât de mâncăcioși suntem toți, vom lăsa urme după plecarea noastră.

Apoi m-am gândit la sărbători și la cât de plină va fi casa noastră, și acum, dar și când vor crește copiii. M-am gândit la bunici, adică la părinții noștri, ce bogați sunt și vor fi cu atâția nepoți în jurul lor.

M-am gândit la noi doi, ca părinți, ca doi oameni care formează un cuplu și la cât de norocoși suntem că putem trăi această împlinire, de a avea 3 copii și de a fi 5 oameni în casă.

Sunt conștientă că va și greu, dar acum mă simt mai pregătită decât în alte momente. Experiența cu Maria și Ioan m-au pregătit pentru un al treilea membru. Cărțile citite, Formarea, Cercul siguranței, toate aduc un aport benefic pentru a face față acestui rol. Și desigur, fără doar și poate, cel mai important este faptul că suntem amândoi implicați în creșterea copiilor, iar bunicii sunt în jurul nostru și ei ne oferă tot suportul.

Ce zic Maria și Ioan de schimbarea asta și cum se poartă acum, odată cu creșterea burticii, voi scrie curând.

Ca o concluzie, abia așteptăm mogâldeața și etapele specifice de după aceea. Abia aștept să țin în brațe bebelușul, să-l alăptez, să-i văd pe Mari și pe Ioan cum se adaptează la schimbare…Îmi deschid brațele și las viitorul să vină spre mine cu un singur gând: BUCURIE!

 

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Lixandru 9 octombrie 2017 at 16:23

  Ce frumos! Și eu am trei minuni și mă bucur pentru toți care au curaj sa se lase în voia lui Dumnezeu. Sa fie sănătos și sa va aducă mai mult din tot ce aveți nevoie!

  • Reply Andreea 10 octombrie 2017 at 6:17

   Multumesc mult! Si eu ma bucur cand mai aud de parinti cu 3 copii.Toate gandurile bune sa fie inapoi si spre tine, spre voi!

 • Reply Ioana 13 octombrie 2017 at 10:00

  Felicitari! E prima data cand comentez pe blog, dar sunt o cititoare fidela 🙂 Admir mai ales cum combinati sportul si respectiv relaxarea in natura cu viata de familie. Felicitari!

  • Reply Andreea 14 octombrie 2017 at 8:50

   Multumesc mult, Ioana!

 • Reply Andrada 7 noiembrie 2017 at 23:03

  Ce frumos ai scris, Andreea! Citesc cu drag articolele tale si reflectez la ele. Te pup! La cat mai multe articole si idei! 😉

  • Reply Andreea 8 noiembrie 2017 at 7:23

   Multumesc mult, Andrada! Sunt din trairile noastre, din ceea ce stim si ne ajuta, din ce am mai citit si am rezonat, din suflet sunt scrise. Te pup!

 • Reply Cum îi pregătim pe copii pentru un nou membru în familie? – Andreea Arsene 8 decembrie 2017 at 12:45

  […] cum scriam acum ceva timp, în curând ne mărim familia, vom mai avea o fetiță. Este o bucurie, o împlinire, o dorință devenită realitate, care […]

 • Reply Razvan 1 ianuarie 2018 at 11:07

  Felicitări pentru încrederea in voi și in familia voastră. As vrea sa am și eu aceasta valoare in comun cu soția mea și sa ne bucurăm și noi de (mai) multi copii. Ma bucur de doi, dar nu ratez nici o ocazie sa cer mai mulți. 😋

  • Reply Andreea 6 ianuarie 2018 at 4:12

   Multumim! 2 copii sunt deja o mare valoare in familie, bucurati-va de ei din plin! La mulți ani!

 • Reply Diana 1 ianuarie 2018 at 11:19

  Ce frumos! Mereu mi-au placut familiile mari, si noi am vrut mereu 3 copii. Deocamdata ne obisnuim In 4, de vreo 3 luni. Acum 3 luni, dupa nasterea deloc usoara a Alexiei, am zis ca ne oprim aici, dar vom vedea ce ne rezerva viitorul. Sarcina usoara in continuare, un an nou plin de sanatate si bucurii!

  • Reply Andreea 6 ianuarie 2018 at 4:11

   La mulți ani cu bucurii!

  Leave a Reply