CĂRȚI,  Dezvoltare personală,  Familie

O carte perfectă: “Te iubesc orice culoare ai avea!”

Astăzi mi-am amintit despre una din cele mai frumoase cărți pentru frați citită în ultima perioadă. Este vorba despre cartea Mihaelei Coșescu”Te iubesc orice culoare ai avea!”.

Cartea asta mi-nu-na-tă este musai de avut într-o casă unde mai apare un copilaș sau în mediile unde este concurență și dorință de identificare cu alții. De fapt, cartea nu este numai pentru copii, asta nu are vârstă, pentru că nu-i așa, adulți fiind, tot mai aruncăm o privire în jurul nostru la cum sunt alții și parcă-parcă ne-ar plăcea câteodată să fim în papucii lor. Apropo de asta, un articol excelent a fost scris de Cristina Oțel pe acest subiect: Ce n-aș da să fiu în locul tău!

Personajele principale sunt niște girafe, Gigi și Vivi. Vivi apare în familie, este roz, are un aspect aparte și toți sunt interesati de ea. Gigi resimte lipsa atenției și face diverse eforturi de se identifica cu Vivi pentru a fi remarcată și, în final, pentru a fi sigură că mai este iubită în familie. Așa frumos descrie totul Mihaela! Pe mine reușește să mă transpună acolo în savană, căutând vopsea roz 🙂 Nu aș vrea să descriu foarte mult din carte, ea merită luată și citită de la cap la coadă și neapărat reflectată cu copiii.

Copiii mei au fascinați de carte, pentru că fiecare dintre ei se regăsea undeva. Maria era Gigi, cea mare care primește un frățior în viața ei, pe Ioan, care ar fi Vivi. Ioan era fascinat de aspectele grafice ale cărții.

Am discutat mult despre cum a fost la noi când ni s-a alăturat Ioan, despre ce a simțit ea, despre cum e acum. Am recunoscut față de ea că sunt momente când poate nu o fac să se simtă iubită, când mai greșesc, când mă concentrez prea mult pe băiețelul grăsun, când petrecm prea puțin timp împreuna și rezervorul emoțional nu se umple suficient.

Cartea aceasta provoacă la o proprie reflecție, pentru noi părinții, pentru echilibrul pe care îl aducem și pentru ce putem îmbunătăți.

Eu, de câte ori, o citesc cu ei simt că se poate mai bine, că mai pot schimba ceva, că mai pot lucra cu mine și cu ei și cu Răzvan.

La finalul cărții este și un joc aplicativ pentru întreaga familie, pentru a ne declara iubirea în toate condițiile.

O recomand cu maaaare drag! Aduce multe beneficii întregii familii!

Cartea poate fi achiziționată de aici: Te iubesc orice culoare ai avea! 

Sursa foto: CrestemOameni.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *