Programul de educatie parentala “Cercul sigurantei”

Copilul tau este UNIC, iar Tu, ca părinte, la fel!  circleofsecurity

Comportamenul copilului este ca o alarmă de incendiu. Dacă se declanșează alarma și iei extinctorul și stropești dispozitivul de alertă, încăperea oricum va arde. Cu ajutorul Programului,  focusul zilnic va fi de a înțelege comportamentul ca un semnal către o nevoie specifică și de a acționa în direcția respectivă.

Ce este Programul de Educație Parentală “Cercul siguranței”?

Programul este centrat pe interacțiunea părinte-copil, având la bază teoria atașamentului descrisă de John Bowlby. Este dezvoltat de Kent Hoffman, Glen Copper și Bert Powell, trei dintre inițiatorii proiectului recunoscut la nivel internațional “Circle of security”.

Are la bază două principii importante:

  1. “Copilul meu are nevoie ca eu să fiu suficient un părinte suficient de bun”.
  2. “Nu este niciodată prea târziu”.

De ce să particip?

Fiecare dintre noi ne dorim să fim părinți buni pentru copii noștri și deseori să întâmplă să avem dificultăți în relația cu ei. Programul ne ajută să ne schimbăm optica de a vedea lucrurile, concentrându-ne pe nevoia semnalată de copil și nu pe comportamentul său.

Aici se poate găsi o scurtă prezentare video a programului: Circle of Security

Cui se adresează?

Acest program este pentru părinți, bunici, îngrijitori, bone, cadre didactice, educatori, viitori părinți. Este recomandat pentru oricine este în contact cu copiii. De asemenea, este foarte util și în relația de cuplu, atașamentul fiind la fel de prezent și în relația de iubire dintre două persoane.

Nevoia de afecțiune este la fel de intensă ca nevoia de hrană!

Cum este structurat?

Parcurgerea materialelor din Program presupune 8 întalniri , de aproximativ 2h fiecare, alături de un grup de 6-8 persoane . Există suport material video, dar și printat, pe baza căruia vom discuta, vom urmări video educaționale cu situații de caz reale, cu părinți care au avut dificultăți în relația cu copiii, ne cunoaștem mai bine pe noi și trecutul nostru și ne simtim bine impreuna.

Toate materialele sunt traduse în limba română.

Ce beneficii aduce parcurgerea Programului?

Programul ne ajută să ne înțelegm, în primul rând, pe noi, ca adulți, ne ajută să fim mai conștienți de propriile noastre comportamente, reacții. Apoi, înțelegându-ne pe noi, ne este mai ușor să răspundem nevoilor copiilor noștri.  Odată ce reușim să răspundem nevoilor copiilor, relația cu ei devinde mai ușoară, sarcina noastră de părinți este mai ușoară și ne bucurăm mai mult de tot ceea ce trăim zi de zi cu ei. Așadar, Programul este o cale spre fericire în familie.

Vreau să particip!

Dacă ești interesat să afli mai multe despre Program sau dacă vrei să participi alături de următorul grup, poți trimite un e-mail la adresa: andreeaflorinaspulber@gmail.com.

Această pagină folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor funcționalități. Află mai multe