Psihoterapie / Psihoterapie online

Bun venit!

Mă gândesc că ai ajuns pe această pagină din curiozitate sau din dorința de a găsi un sprijin. Sau poate amândouă 🙂

Poate că te întrebi cu ce te pot ajuta și dacă sunt persoana potrivită pentru nevoia ta. Mai jos, voi lăsa câteva informații care sper să-ți folosească în luarea deciziei.

Cine sunt eu ca psihoterapeut?

Dintotdeauna am avut curiozitatea de a înțelege relațiile umane și de a descoperi oamenii prin prisma poveștilor de viață și a istoriilor proprii.

Am lucrat 12 ani într-o companie multinațională, în care am avut ocazia să mă dezvolt profesional și să cresc personal. A fost o școală foarte bună pentru cine sunt eu azi. Am lucrat ca membru în echipă, am coordonat echipe, am atins obiective, am eșuat, am luat-o de la capăt, am avut conflicte și dificultăți, ne-am ridicat și am pornit din nou. Am realizat încă o dată că cea mai valoroasă resursă suntem noi, ca oameni, și poveștile noastre de viață.

Mi-am dorit să aprofundez cunoașterea relațiilor umane, așa că în anul 2015, am început călătoria psihoterapiei în cadrul Institutului de Terapie Familială și Practică Sistemică Dianoia din Timișoara. Formarea mi-a oferit oportunitatea de a crește personal și profesional, de a înțelege mai bine relațiile familiale și m-a echipat cu instrumentele necesare înțelegerii dinamicii din familii.

Tot în anul 2015 am participat la cursul de formatori pentru Programul de Educație Parentală “Cercul siguranței”, cu focus pe interacțiunea părinte-copil având la bază teoria atașamentului descrisă de John Bowlby. Este un program dezvoltat de Kent Hoffman, Glen Copper și Bert Powell.

Din 2017, am intrat în formarea Terapiei Centrată pe Emoții în cadrul Centrului de Psihoterapie si Evolutie Personala PSIRIS Iasi, o terapie dedicată cuplurilor dezvoltată de dr. Sue Johnson. Această abordare are în centrul atenției atașamentul, care este de fapt matricea noastră interioară de funcționare. Terapia centrată pe emoții este abordarea cea mai de succes în vindecarea relațiilor „în impas”, cu o rată de succes de 70-75%.

 

Personal, sunt soție și mamă de 3 copii (7 ani, 5 ani, 2 ani). Am provocările mele legate de această etapă, uneori fac mai bine rolul de acasă, alteori o ”mai dau în bară”. Sunt un om cu propriile întrebări și propriul proces de cunoaștere și dezvoltare personală.

Cum te pot ajuta?

Abordarea formării mele în psihoterapie sistemică de familie vizează tot ce înseamnă dezvoltarea unei familii, cu bucurii și dificultăți specifice. Adițional, formarea în terapia de cuplu centrată pe emoții, îmi ghidează pașii pentru intervenția specifică în relația de cuplu.

Viața de familie este foarte frumoasă, dar grea. Sunt clipe în care totul merge perfect, iar altele în care pare că se dărâmă toată construcția. Nu este ușor, însă merită fiecare clipă de luptă pentru armonie. Iar dacă totuși nu mai este speranță, atunci reconcilierea cu sine va ajuta să fie o separare sănătoasă.

Astfel, ne putem întâlni dacă îți dorești:

– să te dezvolți personal;

– să-ți îmbunătățești relația de viață cu familia ta, cu partenerul de viață;

– să ai pe cineva alături pentru a procesa evenimentele trecute care îți atârnă greu pe suflet și care te împiedică în prezent;

– să ai o relație mai bună cu copilul tău;

– să-ți îmbunătățești relațiile profesionale;

– să ai pe cineva obiectiv alături pentru a discuta evenimentele prezente care te apasă pe suflet;

– ești în proces de separare / divorț;

– ….

 

Contact

Andreea Arsene

Tel: 0763 647920

Mail: psihoterapie.andreea.arsene@gmail.com

 

Fiecare psihoterapeut este în acord, ca mod de abordare, cu anumiți clienți și invers. Chiar dacă nu l-ai găsit încă pe cel potrivit, nu înceta să cauți. Cel potrivit ție este acolo, te așteaptă să-l descoperi!

Această pagină folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor funcționalități. Află mai multe