Educatie parentală - Cercul sigurantei

Cercul sigurantei este un program de educație parentală bazat pe teoria atașamentului descrisă de John Bowlby, esențială în dezvoltarea noastră umană, în stima de sine și în suma tuturor relațiilor pe care le avem noi.

Relatia noastra cu copiii reprezintă pentru ei un model de relație pentru viitor.Modul în care noi interacționăm cu ei va reprezenta tiparul lor de raportare la sine și la ceilalti oameni, la școală, la serviciu și în viață. Astfel, câștigul cel mai mare va fi pe termen lung, pentru că ceea ce construim acum cu copiii noștri va reprezenta fundația pe care ei vor clădi pe viitor.

Te invit la un program de educație parentală care are în prim-plan relația dintre tine părintele (stâlpul pe care el se bazează) și copilul tău.

”Cercul sigurantei” este un program de educație parentală bazat pe teoria atașamentului descrisă de John Bowlby, esențială în dezvoltarea noastră umană, în stima de sine și în suma tuturor relațiilor pe care le avem noi.

Întreaga abordare a programului este centrată pe interacțiunea părinte-copil și are la bază două principii importante:

 • Copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte suficient de bun.
 • Nu este niciodată prea târziu.

Cui se adresează?

Tuturor persoanelor care își doresc o relație mai buna cu copiii și care vor să pună o cărămidă sănătoasă la fundația educației lor. Programul este pentru părinți, bunici, educatori, bone, îngrijitori, medici care lucrează cu copiii.

Este și pentru tine, viitor părinte, viitor bunic. Te va echipa cu o experiență interioară de siguranță pentru momentul în care îți vei ține copilul în brațe.

De ce sa particip?

 • Reușești să vezi dintr-un alt unghi comportamentul copiilor si înțelegi, traduci altfel, nevoia pe care copilul o semnalizează prin intermediul comportamentului.
 • Îți îmbunătățești relația cu propriul copil.
 • Când reușești să răspunzi nevoilor lui, dinamica de familie căpătă un alt contur, o altă muzică.
 • Părinții care au participat până acum si-au luat de pe umeri responsabilitatea de a fi "părinți perfecți".
 • Au descoperit căi de conectarea cu copiii, chiar si atunci când sunt momente dificile.
 • Rezultatul pe termen lung este creșterea stimei de sine și a siguranței in relație.

Dacă ești în căutarea unei soluții rapide, formate din 3 pași, general valabil totul, fără să ia în considerare specificul familiei voastre, atunci programul nu este pentru tine.

Cum se desfasoara?

 • Toata activitatea noastră este interactivă.
 • Ne vom folosi de fise de lucru, de material video pentru a parcurge partea teoretică si pentru a reflecta la propriile noastre experiente.
 • Invatam sa ne uitam în spatele comportamentului copiilor, partenerilor de viata, al nostru pentru a putea descifra corect si pentru a raspunde nevoilor.
 • Vom trece prin experiente de dezvoltare personala, odata ce reusim să ne înțelegem pe noi mai bine, îi putem întelege si pe cei din jurul nostru.

Durata

8 săptămâni, câte 90-120 min / întâlnire.

Numărul participanților este limitat (5-6 pers/grup), pentru ca îmi doresc să fie spațiu pentru fiecare participant, să putem reflecta împreună, să ne putem auzi.

Adițional, fiecare participant înscris are inclusa si o întâlnire 1:1 pentru terapie, consiliere, dezvoltare personala. Obiectivul îl stabilim împreună după nevoile fiecăruia.

Cine susține programul?

Andreea Arsene, Psihoterapeut de Familie și Cuplu, Educator Parental ”Cercul siguranței” din 2015.

Pentru a te înscrie te rog completează formularul de mai jos.

Această pagină folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor funcționalități. Află mai multe