Despre mine

Andreea Arsene

Sunt Andreea, un om ca tine, cu propriile curiozități, dificultăți, având dorință de mai bine, de mai mult sens, de căutare și dezvoltare interioară.

Drumul meu profesional nu a fost clar tot timpul. Însă cunoașterea psihologiei umane a fost dintotdeauna o curiozitate. Ce anume ne determină să ne comportăm într-un anumit fel? De ce luăm anumite decizii? De unde vine iubirea, acceptarea? Ce ne ține aproape de ceilalți chiar și atunci când ne rănesc? De ce copiii pot ierta mai ușor, pe când oamenii mari mai greu?

Când eram copil, îmi plăcea să observ oamenii. Mă uitam la vecinii de la bloc, la modul cum le vorbesc copiilor lor (la acea vreme prietenii mei). În clasele primare, o studiam pe învățătoare: tonul vocii ei, gestica, mimica, eleganța ei.

În liceu, lucrurile s-au schimbat. Fiind unul în sistem militar, abordarea a fost diferită, ritmul meu a fost impus din exterior și, contextul în care eram, nu mai lăsa loc emoțiilor mele de adolescent. Cu toate astea, căutam umanitatea pe fețele celor care ne ordonau să stăm drepți sau să batem pasul de defilare corect.


A fost un mediu riguros, concret, cu un ritm clar, care și-a pus amprenta asupra mea valorificând structura și organizarea. În facultate am redescoperit puțin câte puțin busola proprie. Așa că, atunci când prindeam momentul, mergeam în parcul central din Brașov, mă așezam pe bancă și mă uitam la trecători. Ce univers bogat se ascunde în fiecare om!

Am reînvățat atunci că ”să nu faci nimic” nu e periculos, ci chiar necesar. M-am angajat rapid, din vara în care am fost admisă la facultate. Îmi doream independență financiară și voiam să fiu și eu sprijin cu mici bucurii necesare traiului mai ușor în viața noastră de familie. Am lucrat 12 ani în aceeași companie, pe diverse joburi: Asistent Manager, Resurse Umane, Coordonator echipă în departamentul de Logistică, Proiecte. A fost o școală bună pentru a înțelege mai bine câmpul muncii din perspectiva organizațională, producție, automotive, standarde ridicate, obiective clare, livrarea lor. În același timp a fost și călătoria care m-a ajutat să văd mai bine ce îmi place mie, în care arie mă regăsesc, unde pot aduce mai multă valoare, unde îmi pot pune în folos resursele interioare.

Și așa am descoperit că relația profundă cu oamenii este colțul meu de rai. Să fiu în contact cu oamenii și să le fiu alături este pornirea mea interioară, ceva ce simt că vine natural. În cei 12 ani la job, mi-am găsit partenerul de viață și am construit împreună familia noastră. Avem 3 copii care ne aduc bucurii și care pe mine mă provoacă să mă dezvolt, să mă cunosc, să mă adaptez.

Odată cu nașterea primul copil, am început să citesc mai multe informații din zona de parenting. Așa am ajuns la atașament și la importanța lui în întreaga viața. Asta mă ajuta în relație directă cu fiica mea, însă aveam nevoie de mai mult. În 2015, după nașterea celui de-al doilea copil, am început formarea în Psihoterapie de Familie. 

Au fost 4 ani în care am învățat și am experimentat pe propria persoană tehnici, modul de lucru terapeutic, ce înseamnă să ai pe cineva alături în procesul vindecării.

Nu știam ce va urma, unde mă va duce viața. Și iată….că după al 3-lea copil am schimbat direcția profesională. Am fost atașată de organizație pentru că am simțit că acolo am primit o șansă care m-a ajutat să cresc, să mă dezvolt, să evoluez, să mă formez ca om, să visez, să mă descopăr. Mi-a fost greu să renunț.

În 2019, am deschis ”porțile” propriului cabinet, după ce 2 ani am lucrat în sufrageria de la etajul 4 al apartamentului nostru. Apoi a venit pandemia și ne-a determinat la reorganizarea activității în online pentru a fi cu toții în siguranță. Iar de aici, totul continuă…

Studii


2023 – Noiembrie - EMDR si atasament - Psih. Anabel Gonzalez Phd


2023 – Octombrie - Gestalt Play Therapy Intensive - Psih. Alina Comendant


2022 – Noiembrie - Sandtray Violet Oaklander Model - Dr. Karen Fried


2022 – Noiembrie - EMDR, level 2 - Anabel Gonzalez


2022 – Octombrie - Lucrul cu grupurile de copii și adolescenți - psih. Alina Comendant


2022 – 2020 - Master Psihologie Clinică, Consiliere psihologică și Psihoterapie - Universitatea Transilvania Brașov

Lucrare de disertație - Conjugalitate și parentalitate: impact și factori de susținere


2022 – Mai - Înțelegerea sexualității masculine - dr. Joe Kort


2022 – Februarie - Revoluționarea tratamentului traumei psihice cu Babette Rothschild


2021 – Septembrie EMDR - Intervenție în traumă - Psih. Anabel Gonzalez


2021 – Iunie - Septembrie ”Cuplu conștient” - Psih. Domnica Petrovai, Școala pentru Cuplu, Mind Education


2021 – Martie ”Violența în cuplu - abordare din perspectiva EFT” – EFT Romania


2021 – Februarie ”Trauma și dragonii ei – abordarea terapiei centrată pe emoții” – EFT Romania


2020 – Decembrie ”Boli specifice copiilor – Recall Healing” – dr. Gilbert Renauld


2020 – Octombrie ”Terapia individuală centrată pe emoții” – EFT Romania


2020 – Iulie ”Răni de atașament, mod de lucru din perspectiva EFT” – EFT România


2020 – Iunie ”Recall Healing – nivel 1” – dr. Gilbert Renauld


2020 – Februarie ”Working with traumatic memories” – Dr. Anne George, Asociația Română pentru Studiu si Intervenție în Traumă, Timișoara


2019 – Iulie ”Interventia terapeutica in cazul copiilor cu trauma - Trust Based Relationship Intervention” “Karyn Purvis Institute of Child Development”


2018 – prezent ”Psihoterapeut de Cuplu in modelul terapiei de cuplu centrată pe emoții (EFT)” – EFT Romania


2017 - Septembrie ”Terapie prin joaca”  - Play Therapy and Drama Therapy Association Romania


2017 - Ianuarie  ”Studii complementare de Psihologie” -  Institutul de Terapie Familiala si Practica Sistemica Areopagus, Timisoara (România)


2016 - Mai ”Attachment Repair, Working tehcniques and case presentations” - Renee Marks, Asociația Română pentru Studiu si Intervenție în Traumă, Timișoara


2015 - 2019 ”Psihoterapeut de Familie” - Institutul de Terapie Familiala si Practica Sistemica Dianoia, Timisoara (România)


2015 - Septembrie ”Educator Parental Trainer in Programul de Educatie Parentala "Cercul sigurantei" - Circle of Security International, Timisoara (România)


2007 - 2010 Facultatea de Sociologie – Universitatea Transilvania Brasov


2002 – 2006 Colegiul Militar Liceal ”Dimitrie Cantemir” Breaza

Această pagină folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor funcționalități. Află mai multe