Familie

2022, ultimul an în 5

Anul 2022 a fost darnic cu noi.

Am trecut prin multe schimbări de familie.

Personal

Ne-am mutat de la Brașov la Lugoj, a fost cu adaptare și transfer pentru copii la noua grădiniță, școală, grup de copii, doamne învățătoare și educatoare. A fost o nouă rutină pe care am creat-o venind înapoi, cu alt ritm, altfel de priorități. Revenirea la casa noastră, cu spațiul în care ne simțim acasă, ne-a adus multă liniște și așezare și ne-a dat energia să gestionăm celelalte lucruri necesare adaptării: anxietate, disconfort, realitate vs așteptări.

 

Munții Harghita
Munții Harghita

A fost un an cu spitalizare, varicelă la toți copiii, cu vulnerabilitate fizică.

Am călătorit mult cu toată familia. Am văzut locuri la care doar visam cândva. Am trăit momente unice ca experiențe cu copiii, bucuria și entuziasmul lor completa întreaga euforie.

La Stejarul de la Mercheașa

Am văzut munți noi din România, am dormit la cort, am plutit pe lacuri, am alergat la concursuri în doi.

Munții Ciucaș
Munții Ciucaș
Dimineți la cort
Dimineți la cort

După toate schimbările acestea, am învățat să apreciez mai mult tot ceea ce există deja în viața noastră

Profesional

Profesional pentru mine a fost un an bun, în care am învățat multe.

Am continuat creșterea prin formări și cursuri (EMDR nivel 2, Lucru cu grupurile de copii și adolescenți, Cuplu și sexulitate, Traumă, Sandtray prin metoda lui Violet Oaklander, finalul de master în Psihologie Clinică, Consiliere Psihologică, Psihoterapie).

A fost un an în care am continuat activitatea în cabinetul online cu familii, cupluri și individual. Am avut ateliere și workshop-uri (Programul de Educație Parentală Cercul siguranței, Acomodarea la grădiniță, workshop-uri tematice și training-uri personalizate).

Am intrat într-o colaborare profesională care se previziona a fi exact ce aveam nevoie în etapa aceasta. După 2 luni am renunțat, realitatea a fost diferită și a fost eliberator să aleg să fac un pas lateral și să mă reconectez la nevoile și proiectele mele.

A fost un an cu multe schimbări pe toate planurile. A fost greu pe alocuri, frumos pe altele, cu multe momente de flexibilitate și adaptare, cu resurse consumate și cu reîncărcări.

Ultimul revelion in 5 

Ziua de 31 decembrie am petrecut-o la Budapesta, toți 5 cu prietenii aproape.  Când a bătut gongul de 12 noaptea, am realizat că am intrat calendaristic în anul care va continua schimbările acestea.

Final de 2022

A fost ultimul revelion în 5. Anul acesta primim un suflet nou in echipa noastră.

2023 se anunță darnic, asa ca revenim la pampersi, alăptat, miros de bebeluș, nopți nedormite (speram cât mai putine). Copilul acesta e un dar venit, o binecuvântare pentru familia noastră, a găsit cumva calea spre noi.

Habar nu avem cum e viața cu 4 copii, însă de undeva știm ca vine și puterea odată cu bucuria și nașterea. Sunt întrebări, griji pe care le am, schimbări de ritm, schimbări în corp, schimbări în tot sistemul nostru familial.

Ne pregătim cum putem, însă dăm spațiu și să vină lucrurile, să se întâmple pur și simplu și să ne adaptăm la momentul respectiv.

Experiența de părinți până acum ne dă încredere, însă e evident că e și cu îngrijorare și întrebări în acest proces. Am revenit la literatura de specialitate pe creșterea copiilor, pe dinamica de familie și mă inspir de la familiile pe care le descopăr cu 4 copii.

Anul 2023

Pentru 2023, îmi doresc să ne fie un an cu mult bine, nouă tuturor. Să ne găsim drumul, calea dacă asta avem nevoie. Să avem sentimentul de așezare și liniște, să simțim că suntem în locul potrivit.

Să facem echipă în familiile noastre și să ne rămânem aproape, cot la cot, umăr la umăr pentru bucuriile și provocările anului 2023.

Să simțim acasă acel acasă, un spațiu de liniște și de revigorare.

Mai las câteva poze dragi din 2022.

Zanzibar 2022
Zanzibar 2022

 

20 de saptamani, la munte
20 de saptamani, la munte

Amfiteatrul Transilvania
Natura, flori de câmp

Să ne fie bine în 2023!

Cu drag,

Andreea

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *