CĂRȚI,  Dezvoltare personală

19# LuneacuCarte: Puterea intenției (Dr. Wayne W. Dyer)

~~~ ~~~ ~~~ ~~~~ ~~~ ~~~~ ~~~~~ ~~~~ ~~~

Cartea de astăzi a venit într-un moment în care rezonam deja cu ideea de intenție, reflecție asupra gândurilor personale și cum ele îmi influențează acțiunile, energia. Am citit articole, am văzut câteva interviuri, eram acolo pe subiect, dar îmi lipsea structura, să le leg între ele și să le pun laolaltă.

Când am primit cartea aceasta cadou, am simțit că fix de asta aveam nevoie.

Despre carte

Puterea intenției” este cartea de săptămâna aceasta, scrisă de Dr. Wayne W. Dyer și apărută la editura Curtea Veche. Dr. Wayne Dyer a fost profesor universitar, autor și psiholog axat pe latura motivațională, fiind numit și ”părintele motivației”. Are mai multe cărți publicate, inclusiv pentru copii. Se găsesc și materiale video cu el, înregistrări din evenimentele susținute în grup.

Cartea lui este o călătorie către sine, către atingerea potențialului și către împlinire, fericire.

Întreaga abordare aduce în prim-plan ideea de conștientizare, de ieșire de pe pilotul automat al modului în care facem lucrurile. Făcând asta, de fapt, putem realiza cât de multe resurse sunt în interiorul nostru.

Te-ai născut cu un potențial

Te-ai născut înzestrat cu bunătate și încredere.

Te-ai născut cu idealuri și visuri

Te-ai născut dotat cu măreție

Te-ai născut cu aripi

Nu ai fost creat să te târăști, deci nu o face.

Ai aripi.

Învață să le folosești și zboară.

(Rumi – Fragment din carte)

 

Autorul spune că intenția este un scop, un țel puternic, însoțit de hotărârea de a produce rezultatul dorit. Îi vedem des pe oamenii aceia hotărâți, cu voință puternică, ce pare că tot timpul au o direcție și nu se lasă distrași de la nimic, își văd de drumul lor. Aceia sunt oamenii care au activată intenția.

Și această intenție este motorul acela interior care face ca lucrurile să se lege, să apară în viața noastră oamenii potriviți, să găsim soluții.

Autorul aduce în prim-plan ideea abundenței, acolo unde are acces și intenția care este precum o săgeată trimisă în univers. Se poate, totul se poate, atunci când noi credem în acea idee. Și se poate să primim și noi și cel de lângă noi, este suficient pentru fiecare. De aceea, nu ar trebui să existe loc pentru invidie. Ea blochează de fapt intenția și ne scoate de pe fluxul ei, aducându-ne energii joase, care adaugă și mai multe gânduri asemănătoare, precum un bulgăre de zăpadă. Le putem opri când conștientizăm ce se întâmplă, ce facem de fapt.

”Există în univers o forță nemăsurată, indescifrabilă, pe care șamanii o numesc intenție, absolut tot ceea ce există în cosmos este conectat la intenție printr-o verigă de legătură.” (Carlos Castaneda)

Continut din cuprins

Scopul în viață

Existența noastră aici este cu un scop. Doar că ajungem la un moment dat să ne întrebăm: oare ar trebui să mă fac arhitect sau inginer constructor? Oare ar fi fost mai bine să rămân în relația respectivă?

”…combinați cunoașterea puternică cu credința că Spiritul vă va furniza ceea ce vă trebuie și faceți cunoștință cu puterea intenției la lucru” (Dr. Wayne W. Dyer)

Autorul spune că multe din problemele noastre sunt datorate faptului că am pierdut legătura cu intenția și cu identitatea noastră spirituală.

Iar citind cartea descoperim că ”scopul nu constă atât în ceea ce facem, ci în ceea ce simțim.” Un alt aspect interesant este că ”scopul sensului activează puterea intenției pentru a crea.”

Când ne întrebăm: și eu ce să fac? Încotro mă îndrept? Dr. Wayne Dyer spune că exact atunci gândurile legate de scop sunt chiar scopul însuși.

Despre scop, sens, viață trăită din plin și în armonie, găsiți mai multe detalii în carte.

E atât de bogată în informații și în trăiri pe moment, chiar când citești, încât realizez că îmi e greu să aduc tot ceea ce a rezonat cu mine.

De ce să o citești?

  1. Cartea este o resursă, plină de speranță pentru viață în general.
  2. Este utilă pentru momentele de confuzie, de căutare, de direcție.
  3. Ne oferă o perspectivă de reconectare la propria persoană
  4. Are exerciții pratice la finalul fiecărui capitol.
  5. Aduce o altă perspectivă asupra vieții.

” Vă simțiți bine nu pentru că lumea e dreaptă, ci lumea dumneavoastră e dreaptă pentru că vă simțiți bine. ” (Dr. Wayne W. Dyer)

Cartea poate fi cumpărată de pe Libris sau de pe Curtea Veche.

Să fie cu folos și inspirație!

Cu drag,

Andreea

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~`

Îți mulțumesc că citești articolele mele! Te invit alături de mine și pe celelalte platforme online:

Facebook: Andreea Arsene

Instagram: AndreeaArsene.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *