Gânduri

De ziua copilului, dă-ți voie…

Azi este 1 Iunie, Ziua Copilului, inclusiv a acelui copil cu aripile frânte. Vedem multă culoare, vedem multă iubire și bucurie. Adulții cu bandaje din propria copilărie, cu pansamente emoționale dau către copiii lor bucăți din ceea ce și-ar fi dorit cândva.

Azi este ziua tuturor copiilor, și mari și mici la trup! În fiecare dintre noi a rămas acel sâmbure pur și neatins, care și-a tras peste el multe mecanisme de apărare (foi de ceapă cum le zic eu) ca să poată trece peste dificultăți.

Azi este ziua în care te încurajez să-ți dai voie…

… să te uiți la poze cu propria copilărie, chiar dacă îți va aduce lacrimi pe obraz și îți va reaminti de acele momente neplăcute. De aici, poate începe vindecarea.

… să îți dai voie să simți emoțiile și senzațiile din corpul tău, așa cum vin. Fii sincer (ă) cu tine! Nu mai putem schimba trecutului și, pentru a-i da un sens, este nevoie să ne reconectăm la acele etape, să le procesăm, apoi să le dăm drumul. De aici, începe vindecarea.

… să îți dai voie să împărtășești cu partenerul de viață / cu un prieten apropiat o experiență din copilărie care simți că îți atârnă greu, care îți revine mereu în gând, care te ”cocoșează” mental. Iar dacă nu ai pe nimeni care să-ți aducă starea de siguranță, atunci scrie, cât mai mult despre asta. Vorbind, scriind despre ceea ce simțim, despre experiențele trăite, încet-încet le reducem din intensitate. De aici, începe vindecarea.

… să fii tu azi, așa cum ești în profunzimea ființei tale. Să lași deoparte rolurile și responsabilitățile de zi cu zi și îți dai voie să te reconectezi la acea bucată din interiorul tău. Pune mâna pe inima, închide ochii și respiră profund, atent (ă) la respirație. Te va aduce mai mult în momentul prezent, mai conectat la tine. De aici, începe vindecarea.

De acum, este doar în puterea ta să mai dai jos din greutăți. De acum, tu poți alege să rescrii povestea, să dai sensul care să-ți ușureze bagajul emoțional. Ai încredere că se poate să fie mai bine, mai ușor!

Astăzi, amintește-ți că indiferent de povestea copilăriei, ești aici. Sub o formă sau alta, ai reușit!

Ești puternic (ă), ești curajos / curajoasă!

La mulți ani, copii mari și mici, cu aripi fluturând sau cu aripi bandajate care își caută calea!

Cu drag,

Andreea

Psihoterapeut de Familie

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Îți mulțumesc că citești articolele mele! Te invit alături de mine și pe celelalte platforme online:

Facebook: Blog – Andreea Arsene

Instagram: AndreeaArsene.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *