Acest articol face parte din campania “Tu ce lecție importanta ai învățat de la copilul tău odată ce ai devenit părinte?”
Mi-am dorit sa încep acest proiect, pentru că eu am simtit cum venirea pe lume a copiilor m-a transformat personal, determinând sa ma dezvolt, sa-mi pun întrebări, sa caut răspunsuri. In același timp, ma gândeam ca nu sunt singura care trece prin asta. Sigur sunt si alți părinți care isi învata propriile lecții prin copiii lor, așa ca am adresat aceasta întrebare unor oameni pe care eu ii admir.
Invitata de astăzi a acceptat sa răspundă la întrebare si sa scrie despre experiența ei proprie.
Este vorba despre Daniela, mama lui Artur, un copil cu păr blond ca spicul de grâu și cu niște ochi albaștri ca cerul.
Pe Daniela, această femeie cu 20 de mâini, o admir pentru cât de bine organizată poate fi. În timpul săptămânii este ca ceasul elvețian în ritm de școală cu Artur, propriul job, alte activități ale copilului, treburi casnice. La final de săptămâna, negreșit, este plecată pe undeva în explorarea naturii, orașelor, sus pe munte sau pe dealuri.
Prin ochii ei de mamă, vă invit să cunoașteți un om care a trecut prin multe, dar care a ieșit învingător, iar cuvintele ei stau mărturie pentru puterea interioară pe care o regăsește mereu și mereu.
Țin să-i mulțumesc special, pentru că a avut răbdare în publicarea acestui articol. Este scris de ea în luna martie și abia azi iese din cochilia mesajelor mele.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
“Meseria” de parinte nu este deloc o meserie usoara, dar cu siguranta este foarte placuta, este plina de provocari, dar si de satisfactii. Procesul de invatare nu e unilateral: nu doar copiii invata de la parinti, ci si parintii de la copii.
Baietelul meu m-a invatat sa ma bucur de fiecare moment altfel, sa ma bucur de lucrurile simple .Uitandu-ma la el cat de fascinat priveste curcubeul din petele de benzina de pe strada sau cat de tare se bucura cand il las sa se joace cu picioarele goale in baltoace dupa ploaie, am invatat sa apreciez si eu mai mult micile bucurii ale vietii.
Ochii copiilor gasesc frumusetea acolo unde adultii se asteapta mai putin.
Artur este in miscare toata ziua. Pentru el, ziua incepe de dimineata si se termina seara tarziu si parca tot nu reuseste sa se joace destul. Este foarte activ si plin de energie.
De la el invat mereu cum sa fiu mai activa si cum sa am mai multa energie pentru activitatile care-mi fac placere.
Artur m-a invatat sa-mi regasesc zambetul si puterea de a o lua de la capat. El este mereu entuziasmat si nu amana nici macar pentru o clipa sa fie fericit, nu asteapta evenimente importante pentru a se bucura din plin.
Savuram din plin fiecare clipa, invatam impreuna sa fim optimisti si gustam viata din plin.
“Un copil poate oricând să-l înveţe pe un adult trei lucruri: cum să fie mulţumit fără motiv, cum să nu stea locului niciodată şi cum să ceară cu insistenţă ceea ce-şi doreşte.” Paulo Coelho
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Multumesc, Daniela, pentru deschiderea sufletului, pentru încredere și pentru răbdarea pe care ai avut-o cu mine!
Celelalte articole din acest proiect sunt aici:
#11 Alina Negrei – Cea mai importantă lecție de când am devenit părinte
#10 Andreia Barbos – Cea mai importantă lecție de când am devenit părinte
#9 Cristina Oțel – Cea mai importantă lecție de când am devenit părinte
#8 Loredana Anca Drinovan – Cea mai importantă lecție de când am devenit părinte
#7 Adela Ștefănescu – Cea mai importantă lecție de când am devenit părinte
#6 Eliza Biro – Cea mai importantă lecție de când am devenit părinte
#5 Codruța Sallai – Cea mai importantă lecție de când am devenit părinte
Îți mulțumesc că citești articolele mele! Te invit alături de mine și pe celelalte platforme online:
Facebook:Blog – Andreea Arsene
Instagram: AndreeaArsene.ro