Familie

Construim Amintiri Împreună – Plimbarea cu trenul, autobuzul de dragul copiilor

Ia ziceti, de când nu v-ați mai plimbat cu trenul și autobuzul de dragul copiilor?

Știu, nici eu, până ieri. 🙂

Copiii își doreau de ceva timp să călătorească cu trenul și cu autobuzul, așa că am planificat o ieșire doar cu acest obiectiv.

Fiind la părinții mei la Zărnești, am mers cu autobuzul pe ruta Zărnești – Brașov (aprox 30km). Au vrut în spate de tot, au zis că acolo e locul de poveste. Le-a plăcut acel sentiment de parcă suntem cu barca, acel legănat sus-jos, balansul specific autobuzului. Aici cred că avem noroc, ei nu au rău de mașină și, cu ocazia asta, am văzut că nu au rău nici de autobuz.

Cu autobuzul

Am coborât în stație în Brașov și de acolo am luat un troleibuz (așa le povestisem inițial),  de fapt era un autobuz intern în oraș, următoarea oprire fiind gara din Brașov. Am fost impresionată de afișajul electronic cu cât timp mai este până vine autobuzul, de condiții, de curățenie și de mesajul vocal înainte de a ajunge în fiecare stație. O fi normal tot ce scriu aici, dar ultima dată când am folosit un mijloc de transport în comun în Brașov a fost prin 2009-2010, de aceea sunt surprinsă.

Cu autobuzul prin Brasov

 

Cu autobuzul prin Brasov

Am ajuns la gară și ne-am oprit la o cafea și ceva de mâncare pentru copii. Apoi ne-am luat biletele și am urcat pe peron, așteptând să ne vină trenul de întoarcere acasa.

Asteptam trenul

Copiii au fost fascinați de câte vagoane poate avea un tren de marfă, de locmotivele care se mută de pe o linie pe alta și de macaz. Și-au amintit de desenele cu trenul Thomas și ne povesteau de acolo ceea ce trăiau ei pe propria piele acum. Ascultau fluierul nașului de tren și sunetul locomotivei înainte de a pleca din fiecare gară.

Calatorie cu trenul

S-au urcat în tren și se mirau “cum de știm noi că sigur ăsta e trenul care ne duce la Zărnești?!” Le-am povestit atunci de afișajul electronic, de tabelele din sala mare de bilete unde este trecută fiecare călătorie, venire / plecare.

Calatorie cu trenul cu copiii

A fost fain! Mai mergem! Multumesc mamei mele care ne-a însoțit tot drumul și care a făcut posibilă această excursie, altfel.

La final, l-am întrebat pe Ioan

– Ioan, ce ti-a plăcut cel mai mult din excursia noastră de azi?

– Mama, nu mi-a plăcut nimic, pentru că mi-a plăcut tot. 🙂

Pentru mine, a fost o pauză binevenită și o șansă de a mă reconecta cu traseul acesta pe care-l făceam în facultate.

Următoarea călătorie este cu tramvaiul  si cu vaporasul pe Bega in Timisoara.

V-ați dus copiii cu trenul, cu autobuzul? Cum a fost pentru ei, dar pentru voi?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Îți mulțumesc că citești articolele mele! Te invit alături de mine și pe celelalte platforme online:

Facebook: Blog – Andreea Arsene

InstagramAndreeaArsene.ro

Sursa foto: Unsplash

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *