Parenting

Aveți grija la scaunele de bebeluș din restaurante!

După ce am petrecut o zi frumoasa de duminica in familie, am decis sa mergem la masa. Am ales un loc drag noua, cu mâncare buna și cu loc de joaca pentru copii. Am fost de multe ori aici, așa că eram relaxați, ne aminteam de anii trecuți când veneam in același loc, singuri, apoi cu fiecare copil in parte pe măsura ce s-au născut. 

Am comandat mâncarea și imediat ne-au venit ciorbele. L-am rugat pe Razvi sa-mi aducă un scaun pentru Alex, sa-mi fie mai ușor sa-i dau sa mânânce. 

Mi-a adus scaunul și mi-a zis ca e făcut din bucăți și ca e cam ciudat. Nu m-am alertat, văzusem pe internet tipul acesta de scaun și știam că se poate adapta pe măsură ce crește copilul, transformandu-se în masuță și scaun.

Am pus-o pe Alex, nu avea centura scaunul, doar acel separator (o sfoară mai exact) între piciorușe.

I-am dat sa mănânce și totul a fost bine. La un moment dat, frații mai mari s-au ridicat de la masa și au mers la tobogane. Ea se uita după ei și întindea mâna in aceeași direcție.

Intr-o fracțiune de secunda, am văzut cu coada ochiului cum partea superioară a scaunului de copil cade, cu tot cu Alex. Am apucat sa pun mâna pe scaun, dar mi-a scăpat. Eram la un braț de ea, însă nu am putut sa o opresc din cădere. 

A căzut pe o parte cu tot cu copilul nostru care și-a julit obrazul de asfalt. Partea de jos a scaunului a rămas nemișcată, însă structura de sus a alunecat pur și simplu. Copilul nu sărea, nu se apleca peste el, a fost pur și simplu greșit asezat.

Am luat copilul tremurând de jos, nu-mi venea sa cred ca se poate întâmpla așa ceva: un scaun de copil, care are rolul sa-i ofere protecție, siguranța, s-a transformat intr-un obiect amenințător. 

Angajații restaurantului nu au avut nicio reacție. Ne-au lăsat sa ne liniștim și au venit sa ne arate cum trebuia sa fie partea inferioară a scaunului. Sincer, îmi venea sa-l fac bucăți. Nu discut aici reacția lor, care nu a fost deloc una profesionista. 

Vreau sa aduc in vedere greșelile noastre, ca părinți:

  1. Nu Răzvan trebuia sa aducă scaunul de copil, ci un angajat al restaurantului. In felul acesta, poate ar fi văzut ca este in poziția greșita.
  2. Noi ar fi trebuit sa-i verificăm poziția, sa ne asiguram ca este corect așezat și ca nu expunem copilul la riscuri.

Recomandare pentru noi și pentru voi: Verificați neapărat scaunul înainte de a așeza copilul! Neapărat! 

Alex e bine, mulțumim lui Dumnezeu, însă conștientizez că se putea transforma totul într-o tragedie.

 

Îți mulțumesc că citești articolele mele! Te invit alături de mine și pe celelalte platforme online:

Facebook: Blog – Andreea Arsene

InstagramAndreeaArsene.ro

 

Cu drag,

Andreea

Om, Mamă, Soție, Prietenă, Psihoterapeut de Familie

 

Sursa foto: Unsplash

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *