Conferinte / Campanii

#13 Claudia Dogaru – Cea mai importantă lecție de când am devenit părinte

Acest articol face parte din campania “Tu ce lecție importanta ai învățat de la copilul tău odată ce ai devenit părinte?”

Mi-am dorit sa încep acest proiect, pentru că eu am simtit cum venirea pe lume a copiilor m-a transformat personal, determinând sa ma dezvolt, sa-mi pun întrebări, sa caut răspunsuri. In același timp, ma gândeam ca nu sunt singura care trece prin asta. Sigur sunt si alți părinți care isi învata propriile lecții prin copiii lor, așa ca am adresat aceasta întrebare unor oameni pe care eu ii admir.

Invitata de astăzi a acceptat sa răspundă la întrebare si sa scrie despre experiența ei proprie.

Pe Claudia o știu de mult, de pe vremea când eu m-am mutat la Lugoj, acum 10 ani. Întâmplarea face că aveam birourile apropiate și vorbeam des despre viață. Găseam principii comune și ne asemănam ideile. Timpul a făcut ca fiecare dintre noi să intre în anumite etape ale vieții, ceea ce ne-a apropiat și mai mult. Este acel gen de relație în care, deși nu ne vedem des, când ne întâlnim reluăm de unde am rămas.

Când mă gândesc la Clau, vizualizez un munte de om. Iar dacă o veți cunoaște, descoperiți o ființă mică la trup, dar atât de puternică cum n-am mai întâlnit. Clau este omul trecut prin greutăți cât alții nu apucă într-o viață și după fiecare întâmplare a ieșit mai puternică, mai plină de sens, mai tare. Este o femeie frumoasă și o mamă preocupată de binele pentru fetița ei, Maia. Ah….Și o bună gospodină, checul ei cu banane este delicios:)

Vă invit să cunoașteți povestea lor.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Înainte sa devin mama nu credeam ca exista atat de multe stari prin care o persoana poate trece si atat de multe intrebari referitoare la ce sa faci pe mai departe si daca ce faci, faci bine sau nu. Aveam doar o idee despre ce inseamana sa ai un copil, cum se alapteaza, cum se imbraca, cata grija trebuie sa ai de el.

Dar totul a venit firesc, de parca le stiam de-o viata. Cred ca aici a intervenit instinctul de mama.

Mi-am dorit-o foarte mult pe Maia si sa traiesc miracolul maternitatii. Stiam ca va fi Maia inainte sa ne confirme medicul ce e 🙂 .

Cea mai importanta lectie pe care am invatat-o de la copilul meu?  Nu am o lectie  anume… sunt zeci de lectii pe care le-am invatat in acesti ani. Cred ca un copil e cea mai provocatoare lectie pe care ti-o poate da viata.

Am invatat  sa imi dezvolt rabdarea, o adevarata provocare, pentru ca eu nu sunt si nu am fost niciodata o fire prea rabdatoare. 🙂 Acum trebuie sa am rabdare in orice activitate pe care o facem impreuna: de la mancat, spalat, alegerea hainelor cand vrem sa plecam, ce joc sa alegem.

Am invatat sa am mai multa incredere in mine si in instinctele mele, dupa care m-am lasat ghidata de cele mai multe ori de cand o am pe Maia.

Am invat sa recunosc nevoile copilului meu si sa vin in intampinarea lor. Pentru asta iti multumesc Andre. Cercul sigurantei a fost de mare ajutor pentru mine.

Am invatat ca toate lucrurile pentru care imi faceam griji inainte, acum par sa nu mai existe. Grijile au un alt sens:  daca are febra, daca e bine imbracata, daca ii ofer tot ce are nevoie , daca, daca… 

Am invatat ca, desi nu credeam, copilul este un adevarat profesor, pentru noi, ca parinti. Important e sa fim deschisi si receptivi la ce lectii putem invata.

Pe scurt, e minunat de greu sa fi mama, sa cresti si sa te dezvolti impreuna cu miracolul din viata ta!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Multumesc, Clau, pentru deschiderea sufletului!

Celelalte articole din acest proiect sunt aici:

#12 Raluca Stoia – Cea mai importantă lecție de când am devenit părinte

#11 Alina Negrei – Cea mai importantă lecție de când am devenit părinte

#10 Andreia Barbos – Cea mai importantă lecție de când am devenit părinte

#9 Cristina Oțel – Cea mai importantă lecție de când am devenit părinte

#8 Loredana Anca Drinovan – Cea mai importantă lecție de când am devenit părinte

#7 Adela Ștefănescu – Cea mai importantă lecție de când am devenit părinte

#6 Eliza Biro – Cea mai importantă lecție de când am devenit părinte

#5 Codruța Sallai – Cea mai importantă lecție de când am devenit părinte

#4 Adriana Roman – Cea mai importantă lecție de când am devenit părinte

#3 Roxana Oprea: Cea mai importantă lecție de când am devenit părinte

#2 Diana Vijulie – Cea mai importantă lecție de când am devenit părinte

#1 Ana-Maria Ivan – Cea mai importantă lecție de când am devenit părinte

 

Îți mulțumesc că citești articolele mele! Te invit alături de mine și pe celelalte platforme online:

Facebook:Blog – Andreea Arsene

Instagram: AndreeaArsene.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *