cristina-otel
Conferinte / Campanii

#9 Cristina Oțel – Cea mai importantă lecție de când am devenit părinte

Acest articol face parte din campania “Tu ce lecție importanta ai învățat de la copilul tău odată ce ai devenit părinte?”

Mi-am dorit sa încep acest proiect, pentru că eu am simtit cum venirea pe lume a copiilor m-a transformat personal, determinând sa ma dezvolt, sa-mi pun întrebări, sa caut răspunsuri. In același timp, ma gândeam ca nu sunt singura care trece prin asta. Sigur sunt si alți părinți care isi învata propriile lecții prin copiii lor, așa ca am adresat aceasta întrebare unor oameni pe care eu ii admir.

Invitata de astăzi a acceptat sa răspundă la întrebare si sa scrie despre experiența ei proprie.

Pe Cristina Oţel am descoperit-o în 2016 în urma articolului ei cu castane. De atunci în gândul meu a rămas o vreme ca fiind “fata aia cu castanele”.  Şi apoi, treptat-treptat, cu fiecare articol scris, am ajuns să descopăr un om atât de fain!

Conştientizarea de sine este unul din motivele principale pentru care eu revin mereu pe blog-ul ei. Ideea de a fi părinte conştient vine la pachet cu multe asumări personale şi cu multă autocunoaştere, iar Cristina exact asta susţine atât prin exemplu propriu, cât şi prin informatiile prezentate.

Cristina este soţie şi mamă a 2 copii, Alex şi Sara. Cristina este şi blogger şi coach şi trainer, iar dincolo de toate aceste calităţi profesionale, ea mai are ceva. Am întâlnit-o anul trecut la Webstock şi am făcut cunoştinţă cu un om simplu şi bogat. Simplă în abordare, relaxată, caldă, un om asumat şi plin de viaţă. Bogată pentru că ştie atât de multe lucruri şi alege să rămână cu picioarele pe pământ.

Mă regăsesc în parcursul ei profesional, avem în comun mulţi ani de corporaţie. Anul trecut Cristina a ales calea solopreniatului, deschizând porţile site-ului Soul Bloom şi lansând servicii profesionale de coaching şi workshop-uri: Life Design, Public Speaking.

Poate o ştiţi pe Cristina, iar dacă încă nu aţi descoperit-o, merită să-i fiţi aproape! Putem învăţa multe de la ea!

Vă invit să parcurgeţi, mai jos, povestea Cristinei, mamă de Alex şi Sara:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Fiecare zi e o nouă șansă să învăț de la copiii mei fie că e vorba de cum să mă joc ceva inventat de ei, fie că e despre a fi prezentă, despre micile bucurii ale vieții sau despre limitele mele. De la Alex, primul născut, am învățat cum e să fii mamă și ce carusel de emoții intense e toată călătoria asta. Aproape 5 ani mai târziu am învățat de la Sara cum să fiu o mamă relaxată, cum să nu mă grăbesc, cum să nu o grăbesc nici pe ea. Și, deși emoțiile puternice erau prezente și de data asta, frica a fost mult diluată de încrederea că mă pot descurca, doar mai trecusem prin toate etapele astea o dată.

Dacă ar fi însă o lecție pe care cei doi copii mi-o predau amândoi în paralel de aproape 3 ani încoace este cea a iubirii. Mi-au arătat că îi pot iubi pe fiecare așa cum au ei nevoie. Că în inima mea e loc suficient să se cuibărească dragostea pentru amândoi. Și mai ales că e important să mă iubesc pe mine ca să îi pot iubi pe ei așa cum merită. Să mă accept, să mă apreciez, să mă validez singură fără să aștept  asta de la alții, să mă iert și să am încredere că sunt suficient de bună. Azi pot însă să stau cu toate emoțiile grele, să ascult ce au să îmi spună și pot sta cu disconfortul știind că lui îi urmează un sentiment de ușurare și de liniște.E poate cea mai grea lecție dintre toate, dar și cel mai mare cadou: să înțeleg că parenting-ul e despre părinți, nu despre copii, că ei ne oglindesc fidel dezordinea din noi și că, oricât de greu ar fi de crezut, am toate resursele de care am nevoie pentru transformarea personală în interiorul meu.

Mulțumesc, Andreea, pentru invitația de a scrie despre lecțiile învățate de la Alex și Sara și pentru ocazia de a reflecta din nou la asta.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Multumesc Cristina pentru deschiderea sufletului!

#2 Diana Vijulie – Cea mai importanta lecție de cand am devenit părinte 

#1 Ana-Maria Ivan (Zâna Scutecel) – Cea mai importanta lecție de cand am devenit parinte

 

Îți mulțumesc că citești articolele mele! Te invit alături de mine și pe celelalte platforme online:

Facebook:Blog – Andreea Arsene

Instagram: AndreeaArsene.ro

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *