viata-cu-trei-copii
Familie

Cum e viata cu 3 copii?

3 copiii reprezintă un vis dorit si împlinit acum. Mi-am imaginat din jocurile copilăriei cum eu am 3 copii pe care îi cresc (mama mi-e martoră 🙂 )

Deseori lumea mă întreabă cum e să ai 3 copii. Apoi tot ei continuă:” trebuie să fie tare greu. E abia mă descurc cu 1 (2 după caz), dar să am trei…n-as putea”

Au trecut 9 luni de cand familia noastră e mai bogata cu un membru, dar si cu experiențe noi.

Suntem 5 acum si mi se pare ca așa a fost dintotdeauna.

Copiii cei mari, deși nu-s chiar atât de mari, au primit-o si au accceptat-o pe Alex din prima clipa.

Cand era mica-mica si plângea, ei erau primii care aleargau la ea si ii spuneau “Gata, Alex, vine mama acum sa-ti dea țiți”. Apoi fugeau la mine: “Mama, du-te repede, ii e foame”. Alteori, Ioan mergea la ea in camera si ii cânta, leganandu-se așa cum fac eu cand o adorm. Uneori, o strang in brate atat de tare incat o fac sa planga. “Mama, fetita asta e asa pufoasa ca imi vine sa o mananc:)” (de la Ioan citire)

Sunt si momente in care îmi spun ca ii deranjează ca ea plânge si ei nu aud, nu se pot concentra la joc. Atunci ies cu ea din camera si ii las sa se desfășoare. Sunt momente in care nu vor sa-i dea jucariile, markerele cu care ei scriu, foile, atunci le respect decizia si ii dau ei altceva. Dar tot acolo ajungem, pentru ca e mai interesant ce au ceilalti, nu?

A fost frumos pana acum, dar si greu.

Nopțile cu somn puțin sunt partea cea mai provocatoare pentru mine. Cand nu dorm, eu sunt irascibila, nu am răbdare, nu am energie, mi-e greu sa ma concentrez. Ma mai salveaza spirulina si mierea cu polen, dar clar somnul e baza.

E greu uneori cu iesitul afara. Pana ii imbrac pe toti 3 si pana iesim pe usa, trec 30-40 minute. Iar odata ce ajungem jos, isi amintesc de masinuta uitata la iesirea din casa, de ponei, papusi, de nevoi la baie, sete, foame.

E greu cand sunt bolnavi, am mai scris despre asta aici. Este una din provocarile mele majore.

E greu cand plang toti in acelasi timp, pe care-l linistesc primul?! Maria plange tare indiferent de situatie, Ioan depinde de motiv, iar Alex plange ca plang ei. Deci ce fac?

Dincolo de tot greul de mai sus, sunt niste momente de neegalat din viata noastra.

Dimineata cand ne adunam toti intr-un pat si ei se ascund toti sub plapuma si rad si chicotesc, se pupa si se imbratiseaza. Cand se lovesc si se pupa unul pe altul sa le treaca. Cand se strang in brate si le e drag. Cand se joaca toti pe covor, cand rad impreuna pana li se vad dintii. Cand se costumeaza si danseaza in stilul lor caracteristic si o includ si pe Alex in jocul lor desi ea merge doar in 4 labe.

3 copiii reprezintă un vis dorit si împlinit!

Suntem norocosi sa avem bunicii alaturi de noi, pentru ca asta ne da momente de respiro in care sa ne ocupam de pasiunile noastre, sa avem grija de noi 2 ca un cuplu, sa ne re-echilibram.

Suntem binecuvantati si norocosi de tot ceea ce traim!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *