raceala-copii
Familie

Ingredientul secret care îi ajută pe copii la răceli 

Pentru copii a început sezonul de muci, tuse, dureri in gat, febra. Pentru noi e sezonul de nopti nedormite si de tratamente.
Dar dincolo de toată partea medicală, este ceva ce nimeni nu prescrie, dar noi știm asta. Putem da toate medicamentele din lume, inclusiv cele “băbești”, dar tot e nevoie de ingredientul secret.
Hai sa ne gândim si la noi pentru a înțelege mai bine. Cand noi nu se simțim bine, ce ne ajuta? Ce ne da putere? Poate fi un somn bun, stat in pat la caldura. Dar cât de bine este când cineva vine si ne aduce o cană cu ceai la pat sau ne pregătește o supa calda?! Cat de bine e sa ne strângă in brate în momentele respective? Cât de bine este să fie cineva alături de noi? Pare mai ușor totul.
La fel e si cu copiii.

Copiii au nevoie de iubire si de conectare cu noi, iubirea e ingredientul secret. De acolo pleaca toate actiunile noastre ulterioare, intr-un mod natural.
Au nevoie sa fie ținuți in brate, sa simtă cât sunt de importanți pentru noi.
Au nevoie sa fie ocrotiți, sa fie in siguranta.
Au nevoie sa lăsam măcar pentru 1-2 zile garda mai jos, sa fim mai flexibili cu limitele. Nu acum e momentul sa schimbam regulile jocului.
Copiii au nevoie sa ne simtă aproape, sa coboram la nivelul lor si realmente sa ne deschidem sufletul.
Copiii au nevoie de noi calmi. Stiu, este provocator, mai ales pe fond de oboseala, dar cât putem sa ne reamintim asta.
Copiii vor sa ne jucam cu ei, dar așa cum fac ei regulile. Poate vor sa fie bebeluși, sa-i acoperim, sa le dam ceai cu biberonul. Poate vor sa fie cei puternici si noi cei neajutorați.
Sa intram in lumea lor.

O lecție pe care am învățat-o in timp este ca starea aceea morocănoasă a copiilor bolnavi trece. Nu vor fi totdeauna așa. Stiu, nimic nu le convine: aerul, mâncarea, mucii, hainele de pe ei. Parca toate sunt pe dos. Dar trece! Vin zile mai bune!
Scriu cuvintele de mai sus si pentru mine. Suntem in primul moment in care toti 3 copii sunt pe dos. Tuse, muci, deprinderi noi pentru Alex, febra, de toate, in același timp. E greu, dar stiu ca trece!
Si cu iubire totul e mai usor!
Voi ce ingrediente secrete aveti care va ajuta sa treceti peste astfel de perioade?

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *