povestea-gradinitei-andreea-arsene
Familie

Provocarea grădiniței: plecarea de acasa

Știți cum e vorba aceea: inainte de a schimba ceva trebuie sa te ridici de pe canapea. Cam așa e cu copiii: inainte de a intra in lumea grădiniței si a provocărilor de acolo, e nevoie sa ieși pe usa.
Ei bine, de aici începe provocarea noastră, una din ele 😊.
Înainte de a pleca la grădinița copiii gasesc jocuri interesante din care cu greu ies. Se pun si desenează, colorează, mai gasesc o carte si se pierd in imaginile ei, scot mașinuțele din cos.
Uneori cu greu ii urnesc sa ieșim pe usa si aproape de fiecare data ajungem la grădinița cand ceilalți copii servesc mic-dejunul. Ah, si dacă tot vorbim de mâncare, in fiecare dimineata ei mănâncă si acasă, chiar dacă la ora 9 este prima masa de la gradi.

Poza aceasta e de azi. Jocul de proiectare a desenelor i-a fascinat in așa fel încât aseară Ioan nu se mai putea culca. Ma întreba cum ar putea sa facă el sa-i iasă mai bine crocodilul. Si era ora 23 si el nu se putea culca 😊

Dimineata, cum s-au trezit, i-am ajutat la îmbrăcat si eu si Razvan, au mâncat si apoi s-au pus pe desenat. Era ora 8.40, la 9 e ora cea mai târzie de a ajunge la gradi. Știam ca trebuie sa ne oprim sa luam sticluțe cu apa, deci mai “pierdeam” timp prețios.

Ei colorau si erau in plină acțiune. Nu ma auzeau cand ii strigam, eram parca invizibila, așa concentrați păreau.
– Copii, haideti!
Liniste…
– Copii, ia veniți sa vedeți! Alex se încalță in papucii voștri 😊
– Oau, Alex va ia si bluzele de gradi. Cred ca vine si ea in grupa cu voi.
Si de aici a început imaginația sa curgă si ei au venit fuga la usa.
– Adu-o la grupa noastră, mama. Îmi zice Maria.
– Nuu, la mine mai bine. Îmi spune Ioan.
– O leg eu de mine, ca sunt fata, si poate sa doarmă pe mine.
Si in poveștile astea, am ieșit pe usa.

La voi cum este dimineata?

2 Comments

  • Mirabela Longa

    La noi, eu ma trezesc prima, ma pregatesc si apoi o trezesc pe pitica somnoroasa. Uneori se trezeste pentru ca nu ma gaseste langa ea, asa cum a facut azi, si m-a strigat sa vin sa mai dormim. M-a intrebat de ce m-am trezit asa devreme, ca e mai devreme decat de obicei, desi nu era. Apoi , mai mereu avem discutii cu hainele, ca ea are o parere proprie (haine de vara, iarna si invers). Apoi, rutina e ca poate desena cat eu o pieptan. Dar, uneori o prinde foarte tare desenatul si nu o mai pot scoate pe usa. Uneori ii explic ca seful ma va tine pana mai tarziu la lucru daca intarzi si voi intarzia dupa-masa acasa la ea. 🙂 Si daca e tarziu, negociez cu ea sa luam ceva pe drum sa incepem micul dejun pe masina si continuarea la gradi. 🙂 . Dar, in alte dimineti, nu se aliniaza planetele parca deloc, si atunci plecam nervoase amandoua din casa. Atunci pun muzica mai tare in masina si ne calmam in drum spre gradinita. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *