luni-cu-copii
Familie,  Parenting

O altfel de zi de luni cu copiii

De când a reînceput grădinița știm ce facem în zilele de luni: mergem din nou la grădi.
Însă, uneori, îmi place să mai rup ritmul și să ne mai prelungim șederea în echipă completă. Așa că într-o zi de luni am zis să facem altfel. Duminică seara ne-am întors târziu din excursie. Aveam bagaje multe, copii somnoroși, dar și murdari, flămânzi, așa că am luat-o pas cu pas. I-am băgat la baie pe toți, le-am pus și ulei de lavandă, le-am lăsat gelurile de duș la îndemână și s-au bucurat de o bălăceală lungă. Apoi au mâncat și s-au culcat. Era 22.30 și în ziua respectivă nu dormiseră.

A doua zi dimineața a sunat telefonul. Nimeni nu se mișca. Încercam și eu și Răzvan să-i trezim, dar se întorceau pe partea cealaltă. Nu îi deranja parchetul care pe ici pe colo mai scârțâie, nu i-a deranjat espressor-ul de cafea care măcina, absolut nimic. Nici pe ei, nici pe goanga mică de Alex care are simțurile foarte ascuțite.
Răzvan s-a uitat la mine, eu la el și am decis: azi copiii stau acasă. Știam că au nevoie de odihnă și mai știam că parcă îi voiam doar pentru mine o vreme, să-i simt și să mă conectez la ei.
Am anunțat la grădiniță și am profitat de ziua aceasta. A fost solicitantă, la maxim, dar am avut nevoie de ea și mi-a plăcut.
I-am lăsat să doarmă cât au simțit ei că au nevoie, iar când s-au trezit nu știau ce îi așteaptă. Maria îl chema pe Ioan la îmbrăcat astfel încât să ajunga la timp la masa la grădi, dar masa deja trecuse, era 9.30. Au fost foarte fericiți când le-am zis că azi e ziua noastră când stăm acasă, deși se merge la grădi.
Am stat cu toții în pijamale până la prânz.

Am mâncat un mic-dejun bun cu râsete și multe firimituri pe jos.
Copiii s-au uitat la desene cât am adormit-o pe Alex.
Am pictat.
Am colorat.
Ne-am bătut cu perne.
S-a lăsat și cu plâns, cu descărcări de tensiune, cu supărări, cu reîmprospătare.
Am citit povești.
Am dansat.
Ne-am îmbrățișat.

Pentru mine, ziua aceea de luni a fost despre relația dintre noi, despre copiii aceștia buni pe care i-am primit lângă mine, despre iubire și răbdare.
În măsura în care timpul vă permite, vă recomand să încercați experiența aceasta. Luați-vă timp pentru voi și pentru ei, puneți pe pauză tot ce faceți pentru un moment împreuna, dar altfel.
Veți câștiga conectarea cu copilul, veți câștiga încredere și iubire!

Sursa foto: Pexels

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *