sadik-kuzu-327654-unsplash
Familie,  Slider

Legile lui Murphy când vrei să adormi un bebeluș

Scopul acestui articol este de a vedea partea lui amuzantă, distractivă, nu pentru a descuraja pe cineva. Viața cu copii e împlinitoare, dincolo de toate greutățile inerente!

Numai cine nu a avut în preajmă un bebeluș nu înțelege cum stau lucrurile de fapt 🙂

3 copii au trecut prin brațele și spatele meu pentru a fi adormiți, iar provocările au fost cam aceleași.

1. Așezi copilul la sân, sperând ca va adormi. Suge o vreme după care adoarme, dar uită să înghită ultima gură de lapte și se îneaca. O iei de la capăt.

2. Îl ridici să râgâie. Se sperie de propria râgâială și începe să plângă. O iei de la capăt.

3. Adoarme, îl simți cum se lasă moale, iar tu te relaxezi. Dar fix atunci trage un pârț și din nou se sperie și plânge. O iei de la capăt.

4. Îl legi în sistem, pare că e totul bine. Din nou e moale, pare că Moș Ene s-a instalat. Îți vine să strănuți și nu te poți abține. Corpul celui mic tresaltă și se sperie. Plânge. O iei de la capăt.

5. Fix când doarme mai bine, sună interfonul. E doar poșta (care oricum nu are treabă la tine) sau băieții cu reviste Lidl / Kaufland / pliante. O iei de la capăt.

6. Doarme, yuhuuu! Ai reușit și transferul în pat. Te așezi pe canapea și respiri ușurată. Dar ce să vezi? Trece prin fața casei / blocului un motor care exact aici trebuia să-și arate puterile și îl turează până îți trezește copilul. O iei de la capăt.

7. Sâmbătă, zi de weekend, relaxant, toți sunt acasă. În sfârșit doarme cel mic. Am zis sâmbătă??? Păi, e plin de nunți. Când îți e lumea mai dragă cu copilul dormind, claxoanele nuntașilor se deșartă toate, de parcă vor să fie auziți și de ursul din pădure. Și ghici ce? Copilul tocmai s-a trezit. O iei de la capăt.

8. Doarme copilul, trasferul din sistem a reușit. Pleci pe vârfuri din cameră sperând să nu te simtă. Dar fix atunci scârțâie parchetul sub picioarele tale și te dă de gol. E clar, o iei de la capăt.

9. Când e somnul mai dulce, mai liniștit și te simți ușurată, te așezi să bei cafeaua. Și atunci sună telefonul tare, ai uitat să-l dai pe silent. Din nou, o iei de la capăt.

10. Ai reușit să adormi copilul în sistem. Te pregătești să-ți faci o cafea, poate prima pe ziua respectivă deși e miezul zilei. Deschizi dulapul sa iei cana și reușești să dai jos paharul din fața ei. Cade și se sparge în sute de bucățele. Evident, o iei de la capăt.

11. Doarme bebelușul în sistem. Faci semn, subtil cu degetul, fraților mai mari să facă liniște. Dar exact atunci le e sete, le e foame, vor o jucărie la care nu ajung. Îți zic cât pot ei de încet ceea ce vor, dar câteodată e totuși prea tare pentru somnul firav al celui mic. Și atunci…O iei de la capăt.

12. După 20 de minute de plimbat prin casă în sistem, într-un final adoarme cel mic. Și știți cum sunt bebelușii când dorm și visează? Deschid ochii rapid, îi închid, fac mutrițe cu gurița. Ei, când un frate e în preajmă și îl vede, vine lângă el și zice taaaare: “Ia uite, s-a trezit! Se uită la mine!” Și din acel moment, o iei de la capăt.

13. Plecu cu mașina la drum. Cel mic reușește să adoarmă. Respiri ușurată, pfiuuu, va fi un drum ușor. Dar semaforul se face roșu și stai prea mult pe loc sau trecerile de pietoni au devenit un adevărat bulevard pare că oamenii nu mai termină odată de trecut. Evident, stând prea mult pe loc, cel mic se trezește. Și…o iei de la capăt.

14. Aplicațiile de sleep baby sunt foarte utile, mai ales când ești plecat. Sunetele albe își fac treaba bine. Pornești ploaia, preferata copilului, îl simți cum își lasă capul moale, gata-gata să adoarmă. Și atunci sună telefonul care oprește orice sunet alb de adormire. Agaaain…o iei de la capăt.

15. Fix când este somnul mai dulce, vecinul începe să dea găuri cu bormașina. Nicio șansă de readormire în casă. O iei de la capăt, dar afară, înăuntru sunetul este epuizant.


La voi cum este? Care se aplică din cele de mai sus? Aveți și alte experiențe?

Sursa foto: Unsplash

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *