relaxare-cu-copii
Familie,  Parenting

Cum să te relaxezi cu 3 copii? (partea I)

Viața mea cu 3 copii e plină, plină ochi cum se zice în popor. Pentru cine a ajuns aici prima data, fac un sumar. Sunt mama a 3 copii minunați Maria – 5 ani, Ioan – 3 ani și Alex – 4 luni.

O zi din viața noastră este solicitantă, grea și frumoasă laolaltă. Are de toate, și distracție, și râsete, și bucurie, și plânsete, dezacorduri, contraziceri, lupte de putere între frați, tot tacâmul specific.

Sunt zile când pot fi zen, când toate curg ca unse, când supărările sunt gestionate așa bine, când ne acordăm aproape perfect, dar sunt și zile când oboseala își spune cuvântul și simt că am nevoie de o pauză. Atunci apelez la mici trucuri ajutătoare.

Azi voi scrie despre unul care a funcționat de fiecare dată. Pe mine mă ajută să mă relaxez, pe copii să se joace și, în același timp, să fim în contact cu toții.

Deci, să începem….Cine oare ar refuza un masaj într-o zi din asta hard, grea, când tot corpul țipă după o pauză? ….Nimeni, nu? Așa mă gândeam și eu 🙂

Materiale necesare: o mama obosită cu mușchii contractați, 2 copii energici cu mânuțe muncitoare, o cutie de cremă de corp

Instrucțiuni:

Pasul 1: se adoarme bebelușul casei.

Pasul 2:

– Copii, am o idee foarte faină. Vreți să desenați cu cremă?

– Daaaaa, vrem. Dar unde să desenăm? Crema lasă urme, mama, nu știi?

– Suuuper, copii. Fiți atenți cum facem astfel încât să lăsăm urme doar unde trebuie. Pentru fiecare dintre voi am pregatit o suprafață egală de desenat, să nu fie cu supărare. Crema o vom pune la mijloc să ajungeți amândoi, bine?

– Oaaa, mama, hai să începem.

Și din acest moment, mama își dă jos tricoul, se întinde pe burtă în mijlocul camerei, cutia cu cremă se așază direct pe fundul ei (al mamei, da-da :)) pentru a fi la mijloc (să nu fie cu supărare) și copiii trec la treabă. Desenează cu multă cremă pe spatele contractat al mamei.

Vă zic, pentru ei este o super distracție, iar pentru mine o relaxare totală.

Riscuri la care vă expuneți:

  • Să adormiți 5 minute pe covor.
  • Să rămâneți cu spatele plin de cremă. Am pătit-o, brusc copiii au devenit curioși de alte jocuri și am rămas cu un mare strat alb pe spate.
  • Să termine copiii toată crema. Voi sunteți cu spatele alb și ei albi până la coate, pe picioare, (un pic) pe haine. Dar cine se poate supăra pentru asta?

Beneficii:

  • O mama (mai) relaxată.
  • Un joc distractiv pentru copii.
  • Contact fizic direct părinte-copii
  • Discuții despre ce ne place, ce nu ne place, despre a sta în poziția corectă pentru a evita  durerile de spate, etc

Între timp la noi au evoluat lucrurile. Nu numai eu sunt cea care are parte de acest răsfăț, vor și ei, așa că facem prin rotație la toată lumea.

Recomandări :

  • Încercați cu proprii copii sa vedeți ce distractiv și relaxant poate fi.
  • Lăsați-i să se desfăsoare pe spatele vostru cum vor ei, ca și cum ar desena, apoi colorează, accentuează în anumite zone. Astfel au liber la actul artistic și noi ne scufundăm efectiv în suprafața pe care ne-am așezat, relaxându-ne toți mușchii.

 

Enjoy it! 🙂

Sursa foto: Pexels.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *