provocari-primii-ani-de-viata
Conferinte / Campanii

Primii 6 ani din viața copilului meu

Bucuria venirii pe lume a propriului copil este nemărginită. Nimic nu se poate compara cu avalanșa de emoții resimțite la nașterea micului membru din familie.

Dar după acest moment intens de fericire, apar întrebările: “Voi fi un părinte bun pentru copilul meu?” , “ Ce mă fac acum cu el, în prima noapte acasă?” , “Plânge, ce sa-i fac?”, “Începe diversificarea, cum să-l alimentez corect?”, “Are crize de furie, cum să le gestionez?”, “ Merge la grădinița, cum il pregătesc, cum il ajut?”, “Merge la școala…” 

Suntem invadați de o sumedenie de gânduri, îngrijorări, dorințe de a face totul cât mai bine pentru copiii noștri. Ne dorim să crească bine, să fie niște adulți fericiți, cu coloană vertebrală. Dar cum facem asta zi de zi când ei sunt mici, ajunge să îi definească mai târziu ca viitor adulți.

Primii 6 ani sunt esențiali, sunt fundația pe care noi, părinții, alături de educatori, bunici, profesori, copii construim mai departe. Exact ca imaginea unei case. 

Ce facem acum, ii ajuta sau îi încurcă mai târziu, de aceea consider important sa ne informăm și să ne dezvoltăm permanent, pentru a da către copiii noștri cat mai multe “cărămizi” bune pentru viitor.

Evenimentul de mâine de la Timișoara exact despre asta este: despre perioada 0-6 ani din viața copilului nostru. Este despre acele ferestre de oportunitate in dezvoltarea lui pe care sa le folosim eficient. Este despre alăptare si partea medicală, fiziologică în creșterea viitorului adult.

Maratonul de sănătate de la Timișoara este despre o atitudine responsabilă față de noi, față de proprii copii, față de viitor, pentru că ceea ce sădim azi vom culege în următoarea perioadă.

Speakerii invitați sunt Oana Moraru si Dr Mihaela Tunescu.

Oana Moraru este un specialist in educatie cu peste 20 de ani de experiența. Este un om care a lucrat cu mulți copii in aceasta perioada, este un om conectat la realitatea din școlile românești, dar si la viața copiilor, la tehnologie, la acest ambient in care noi ne creștem acum pruncii. Oana are curajul de a spune lucrurilor pe nume, fără teama ca supăra pe cineva. Oana cu siguranta este o voce care merita auzita si ascultata, pentru ca ne da de gândit. Este un om practic, sfaturile ei pot fi imediat aplicate, verificate.

„Primii ani de viață în familie și cei petrecuți la grădiniță sunt numiți de specialiști ca ”vârsta de aur”, ”vârsta de grație” sau ”incredibilii ani” – adică anii celor mai mari oportunități în creșterea și dezvoltarea copiilor. Aceasta este perioada în care mintea și emoțiile copilului tău își formează matricea pe care se prinde tot restul experiențelor viitoare. O matcă în care se așază succesul școlar și capacitatea lor de a-și găsi un drum în viață. Cei 20 de ani de experiență cu copii mi-au dat șansa să îi văd crescând până la nivel liceal și m-au ajutat să înțeleg ce anume face diferența pentru succesul lor de mai târziu,” declară Oana Moraru, speaker la Maratonul de Sănătate Secom®.

Garantat, timpul cu ea in sala va fi un timp câștigat, ieșim mai bogați de acolo.

Dr Mihaela Turnescu este medic neonatolog si medic specialist in Pediatrie. Ea va urmări sa ne aducă informații despre alăptare, despre alimentație, despre dezvoltarea fizica a copilului.

Evenimentul are loc la Hotel Boavista, începând cu ora 11 si este gratuit. Este necesar doar sa ne înscriem înainte urmărind link-ul: 

https://goo.gl/forms/oD3aK5vtvGBvvDej2 sau la evenimente@secom.ro.

Scopul acestui eveniment este unul educațional, pentru noi și pentru copiii noștri, pentru că ne dorim un stil de viață sănătos atât fizic, cât și emoțional și în relațiile cu ceilalți.

Vă recomand să mergeți alături de tătici, bunici, mătuși. Cu cât mai multă lume ajunge și se îmbogățește cu informații, cu atât mai multe familii se vor orienta spre o educație responsabilă!

Sponsorul acestui eveniment este Secom, o companie specializată în importul, distribuția și comercializarea de produse naturale pentru sănătate și frumusețe, suplimente alimentare și cosmetice naturale.

Sursa foto: Facebook, Maraton de Sanatate Timisoara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *