cadou-decembrie
Familie,  Gânduri

Cel mai frumos cadou de Decembrie

Odată cu venirea lunii decembrie a început frenezia cadourilor, ba pentru Moș Nicolae, ba pentru Moș Crăciun. Ne gândim la ce am putea lua pentru cei dragi, ce își doresc ei cel mai mult, cum am putea să-i surprindem, să le vedem chipul zâmbitor. Ambii Moși sunt despre a dărui, dar niciunde nu se specifică ce anume să dăruim. Căutăm prin magazine, căutăm pe internet, ne inspirăm de pe site-uri sau din viața de zi cu zi. Ne uităm la bugetul disponibil, la ce lucruri mai au cei cărora vrem să le facem o atenție, ne preocupăm intens despre acest subiect.

Dar cum ar fi oare să căutăm în noi acest aspect al dăruirii din decembrie?

Ce înseamnă asta? Se referă la tot ce înseamnă viața noastră zi de zi, nu numai 2 zile din decembrie când unul din Moși ne trece pragul. Înseamnă toate relațiile pe care le avem cu cei dragi, grija noastră pentru ei, timpul acordat, conversațiile noastre. Este vorba despre tot ceea ce facem în fiecare zi, pentru că e necesar să recunoaștem….fericirea noastră vine din lucrurile mici și mărunte care se petrec zilnic, nu dintr-un cadou o dată pe an.

Cum ar fi să vedem un an din viața noastră ca pe o călătorie?

Vine 1 ianuarie, pornim în călătoria unui nou an, avem anumite puncte fixe, în care știm sigur că va fi necesar să ne oprim, să ne implicăm. Sunt momentele reprezentate de aniversări, zile de nume, Paști, Crăciun, serbări, final de an școlar sau început de grădiniță, nașterea unui nou membru, etc. Practic acestea vor fi punctele noastre de popas prestabilite din an. Dar cum ne facem restul călătoriei depinde doar de noi. Cât de mult alegem să fim fericiți, să ne conectăm cu cei din jur, să căutăm iubirea pură și sinceră, să vorbim despre ce ne doare, ce ne supără, să petrecem timp cu cei dragi, să mai uităm de tehnologia zilelor noastre și să căutăm contactul direct. Nimeni nu ne zice cum să facem toate astea, vin din interiorul nostru.

Pratic de la 1 ianuarie, noi ne creionăm propria călătorie din an, punem rând pe rând în bagaj, conștient sau inconștient, tot ce vrem să luăm cu noi și să ducem mai departe. De-a lungul anului, mai facem o triere, ne dăm seama că bagajul e prea greu sau că mai avem nevoie de altceva. Acesta e momentul de reflecție cu noi înșine, despre oameni, relații, despre greșeli, despre ce am putea face diferit sau despre ce e nevoie să oprim. Ne continuăm călătoria, având mai mult experiență, mai multe cunoștințe despre noi și despre cei din jur. Apoi vine luna decembrie, care este o lună a sărbătorii, a bucuriei, a familiei și a dăruirii. Acum este momentul de încununare a tot ce am făcut de-a lungul anului sau a reparației, dacă este cazul. Dar toate astea se produc sincer și cu sufletul, nu cu obiecte, nu cu cadouri scumpe.

Să ne întoarcem acasă la părinți poate însemna o bucurie mai mare decât orice cadou!

Să-l strângem sincer în brațe pe omul de lângă noi și să-i spunem că ne face fericiți sau că ne este greu și avem nevoie de el, este mult mai mult decât un cadou simbolic!

Să îi învățăm pe copii despre dăruirea către alții, este o lecție de empatie pe care o vor avea toată viața cu ei!

Să ne facem timp să ne vedem prietenii de suflet, cu care avem relații adevărate, înseamnă mai mult decât o urare în mediul online!

Să reparăm o relație prin a ne vedea față în față cu persoana respectivă, este cel mai bun cadou pe care ni-l putem face noi înșine!

Eu aș zice ca în luna decembrie să ne reîntoarcem la noi, la puritatea noastră din suflet, la oamenii dragi, dar realemente să ne întoarcem, fizic și cu mintea acolo. Să le spunem lucrurile din suflet, să-i îmbrățișăm, să ne bucurăm că putem avea momentele astea de a sta toți împreună. Să lăsăm grijile de cadouri deoparte, noi, relația dintre noi să fie cel mai frumos cadou pe care să-l conștientizăm împreună!

Să căutăm în noi bunătatea, să dăm la o parte zidurile pe care le-am construit, să fim sinceri cu noi și cu ceilalți!

Decembrie este despre suflet, despre interior, despre relații, despre familie și iubire!

Alege să-l vezi așa și tu pe Decembrie, alege să cauți cadoul din sufletul tău, flacăra bucuriei interioare și dă-o mai departe! Cu siguranță acesta va fi un cadou care va dăinui în timp!

Sursa foto: Shutterstock

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *