andreea-arsene-webstock
Conferinte / Campanii

Cum a fost la Webstock 2017?

Pentru mine, Webstock este despre oameni care mă inspiră. Acesta este marele câștig pe care eu îl văd în evenimentele organizate de Evensys la care eu am luat parte, Social Media for Parents și Webstock.  Pentru mine, fiecare om care a ajuns acolo pe scenă sau pe care l-am întâlnit în pauze este o sursă de inspirație, de la fiecare pot învăța ceva și pot duce cu mine mai departe. Mă așteptam să fie așa și mi s-a confirmat.

Sunt recunoscătoare că am reușit să ajung împreună cu Miha, deși pentru mine a fost mai complicat logistic. Plecare de la Lugoj la Brașov cu mașina, apoi grupare cu Miha pe tren, ajuns în București, taxi, cazare, etc. Dar nu am simțit nicio greutate în toate astea, fiind acolo eram parcă anesteziate de bucuria momentului.

Ziua de vineri a fost excelentă, a fost bogată, plină de oameni pasionați de ceea ce fac, de cuvinte din suflet. Să-i asculți pe Alex Gâlmeanu, pe Marius Manole….O, Doamne, ce bucurie!

Ziua a început cu un panel de discuții la care moderator a fost Cristina Bazavan,. apoi a moderat Chinezu. Eu voi reda oamenii pe care i-am ascultat într-o ordine aleatorie.

Alex Gâlmeanu – Fotograf

Ceea ce știam despre el înainte de a ajunge acolo, este că face niște fotografii superbe și cele mai multe coperți de revistă îi poartă semnătura de fotograf. La Webstock l-am ascultat cu atenție, mi se părea un om mare, care își petrece timpul în lumea celor importanți. Am descoperit un om plin de valori, care a muncit de la 16-17 ani pentru a ajunge aici, care a bătut la ușile redacțiilor pentru a fotografia și care a avut curajul să nu se oprească și să meargă mai departe, indiferent ce ar fi. Se diferențiază de alții prin pasiunea lui, prin faptul că o fotografie făcută de Alex Gâlmeanu este în cel mai relaxant mod posibil. “Ceea ce se întâmpla în timpul ședinței foto se vede in fotografii ulterior, mă interesează foarte mult autenticitatea, zâmbetul sa fie din interior, respirația vorbei să fie reală. Autenticitatea e o mare forță, o mare tărie, orice om poate arăta bine în fotografie dacă își asumă momentul. Îmi place să studiez fotografia veridic, unic în timp și spațiu. Fotografia e făcută de ambii oameni, si cel fotografiat, si cel care face direct pozele. Îmi doresc chestiuni reale pe care sa le pot înregistra. ”

Alex are câteva proiecte personale care din nou îl diferențiază de ceilalți:

  • Proiectul Anastasia – surprinde trecerea timpului unei fetițe devenite adolescente acum
  • Proiectul 365 zile în 2013, o fotografie la ora 17 fix zi de zi. Practic, fotografia tot ce se întâmpla in fata ochilor lui. “Chestiunea a apărut intr-o discuție cu cineva, de ce scoate fotograful aparatul din geanta, ce vede interesant…e propria proiecție, propriul sistem de valori il proiectez asupra a ceea ce vezi si te decizi sa faci o fotografie. A rezultat o radiografie faina a anului 2013!”

Ce am învățat de la Alex: să am curaj pentru ceea ce îmi doresc, să bat la uși, să nu aștept ca alții să vină spre mine și să mă diferențiez prin ceva specific mie, în acord cu valorile mele.

Lucian Mîndruță – Jurnalist

Pe Lucian Mîndruță îl știam de la televizor, de la radio și de pe internet. Nu-l cunosc ca om, ca profesionist.

Lucian ne-a povestit mai multe despre cum a ajuns el să fie activ în social media, cum o situație medicală care-l ținea la pat, l-a determinat să fie activ în mediul online și să devină o voce, un influencer.

Ce mi-a plăcut de la Lucian M: “oamenii sunt fiecare în sensul lui, nu schimbăm noi lumea, ci strângem în jurul nostru oameni cu idei și valori similare.”

Matei Dima – BRomania

Pe Matei îl știam de pe internet, filmulețele lui de pe youtube sunt foarte cunoscute, de cei mai mulți dintre noi.

Am văzut la Webstock un om cu studii pe zona lui activitate, care nu întâmplător a ajuns acolo, ci chiar s-a specializat pe job-ul lui prin studiile făcute în America.

Ce mi-a plăcut la Matei, a fost ideea că e foarte important să creștem odată cu publicul, cu oamenii care ne citesc, să evoluăm, să ne adaptăm.

Marius Manole – Actor

Înainte de a ajunge acolo, știam de Marius Manole că e actor și realmente l-am descoperit odată cu emisiunea de dans de pe ProTV.

Marius a fost unul din oamenii care m-a fascinat prin felul în care ne-a vorbit, prin cuvintele alese din suflet, prin bunul simț, prin tot. Am înțeles de la el că “se bagă în orice, oriunde găsesc ceva frumos, ceva bun, o idee, un om, ceva ce pot lua cu mine”.

Tot Marius spunea că “se poate orice pe lumea asta dacă vrei, în afară de moarte”.

Nici nu aș putea reproduce aici, în scris, momentul lui Marius Manole, a fost prea profund și intens comparativ cu ce aș putea eu reda.

Concluzia mea este că îl voi urmări, online sau la teatru ori de câte ori am ocazia. Omul ăsta este o mare inspirație pentru mine, pentru noi.

Claudiu Butacu – EFdeN

Recunosc, habar nu aveam de EFdeN și de proiectele lor, de case solare și eficiente energetic, de natura adusă în casă, de concursurile la care ei au luat parte. Mai multe informații sunt pe site-ul lor: EFdeN.

Claudiu a spus un mare adevăr “Nu contează de câte ori cazi, ci contează de câte ori te ridici” și ce a fost și mai fain este că, acest crez al lui, a fost exemplificat prin povestea echipei lor, aceste idei care azi au ajuns să fie EFdeN.

Ionuț Budișteanu

Este un tânăr de 23 de ani din Vâlcea, pasionat de programare și roboți care a făcut niște proiecte extraordinare. Ne-a prezentat activitatea lui, atelierele de lucru, mai multe informații se pot găsi și aici Visionbot.

Și el a pus mult accent pe pasiune, pe a face lucrurile cu sufletul “pasiunea este oxigenul sufletului, atunci când ești pasionat nu simți că muncești.”

Timpul este singura resursă egală pentru fiecare dintre noi. Oricine poate să-și îndeplinească visurile dacă își dorește și muncește pentru ele.”

Alin Preda – MAPN

Alin Preda a venit din partea departamentului de comunicare și ne-a povestit cum au schimbat strategia și au devenit prezenți în social media, cum target-ul lor este să prezinte aspectul uman al oamenilor din uniformă.

Pentru mine a fost o prezentare cu sufletul, a fost haioasă pe ici pe colo, ne-a binedispus și mie mi-a reamintit de anii liceului militar, de uniformă și colegi.

Ne-am mai adus în atenție competiția Invictus unde participă militarii accidentați în teatrele de operații, dar care nu se dau bătuți, ci trec dincolo de handicapul lor fizic și fac performanță la nivel lor într-un anumit sport.

Fundația Vodafone Romania

Nici nu am știut, Fundația Vodafone a renovat și încă renovează centrele de transfuzii din România. Practic, toate cele 43 (cred, oricum peste 40 erau) au fost luate în atenția lor, unele sunt deja gata și funcționează la standarde actuale, iar altele vor urma, până în martie anul viitor vor fi gata toate.

Pozele pe care ni le-au arătat erau mai mult decât sugestii, cum au fost preluate de cei de la Fundație și cum au fost predate, după renovare. Bravo Fundației Vodafone România pentu implicarea în comunitate și, mai ales, în acest sector al sănătății. Îmi cer scuze, nu am reținut numele doamnei care a prezentat.

 

În a doua parte a zilei au fost paneluri paralele cu teme diverse, apoi premierea, dar pentru toate aceste topicuri voi face un post separat.

Una peste alta, mie mi-a plăcut la Webstock. Cu siguranță mai merg la astfel de evenimente, e un câștig informațional și social pe care eu altfel nu-l pot avea. Pratic, aceste momente sunt intersecțiile mele directe cu oamenii din zona blogging-ului, agenții, parteneri.

M-am bucurat de ziua de vineri, 29 de septembrie, cu tot ce a adus ea. Mulțumesc Miha că ai fost acolo și că împreună am savurat aceste momente, mulțumesc copiilor și suportului de acasă pentru grija către ei, mulțumesc Evensys pentru oamenii aleși de a fi acolo și pentru grija pe care o aveți de fiecare dată să ne simțim bine cu toții.

Ah, și să nu uit….Mulțumesc că am câștigat voucher-ul de la Emag la tombola Siviero Maria!

Sursa foto: Webstock Facebook

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *