Familie

Mamele sunt îngeri pe pământ!

Ieri a fost o zi tare frumoasă alături de copii! După lucru, am ajuns la ei abia pe la ora 18.30-19, destul de târziu. I-am luat de la sat și am venit acasă. Vroiau să ne oprim în parc, dar după ploaie nu arăta prea interesant, erau multe crengi pe jos, apă în toate zonele. Le-am propus să mergem sus și să avansăm cu bagajele de vacanță, le-am povestit că montăm măsuța de camping și ne jucăm de-a vacanța. Au fost de acord.

Cum am ajuns, imediat au vrut să instalăm masa, apoi scaunele și, bineînțeles, că li s-a făcut foame. Luasem 2 caserole de zmeura din piața, le-am spălat si in 15 minute erau mâncate toate. Apoi, fiecare a început sa-si pună in bagaj jucării, cărți sau ale lucruri dorite pentru vacanța.

Era târziu cand am terminat, ne-am făcut rapid un dus si ne-am pus la somn. Si de aici…..au apărut îngerii…

Ne-am asezat in pat amândouă, Ioan a vrut sa doarmă cu Răzvi, ca băieții, cum zice el. Eu ma gândeam la ea, la Maria mea, la timpul putin pe care il petrecem impreuna. Ma uitam la ea cat de lunga este in pat, cat loc ocupa acum fetița asta de 4 ani. O ascultam cum imi vorbește cu “r”-ul ei pronunțat corect si accentuat. Ma gândeam cu regret la timpul care a trecut, ma analizam in relație cu ea si simteam ca mai am atât de multe de îmbunătățit… Încercam sa nu ma învinovățesc si sa caut in mintea mea planuri si idei prin care sa facem mai multe impreuna, sa ma conectez mai mult cu ea.
In timp ce eu duc gândurile astea cu mine, o aud pe ea cum imi spune:
– Mama, tu ești un înger!
– Ce ai spus, iubito? ( mi se părea ca nu aud bine)
– Mama, tu ești un înger! Asa scrie intr-o carte de-a mea, ca mamele sunt îngeri pentru copiii lor.
– Pai, cum asa, mai Mari?
– Pai, mama, tu ești îngerul care are grija de noi, de mine si de Ioan. Tu ne ajuți sa creștem mari, tu ne dai de mâncare, ne speli hainele, tu ne liniștești cand suntem supărați.  Noi mai avem un înger, de la botez, dar nu-l vedem. El ne ajuta sa facem lucruri bune si ne ferește de rău.
– Mari, ce frumos ai spus! Asa emoționant mi se pare….Dar știi ce cred eu? Eu zic ca tu si Ioan sunteți îngerii noștri, al meu si al lui tata. Voi sunteți niște îngerași trimiși de la Dumnezeu pentru a ne face pe noi mai buni. Cu voi, viața noastră este multa mai bogata.
– Oohhh, mama, deja ți-am zis, tu ești un înger. Acum,hai sa ne culcam. Somn ușor, înger!
– Somn ușor, raza de soare!

Si am rămas cu gândul la acest copil frumos, care spune lucruri atât de mari, fix intr-un moment in care gândurile mele zburdau pe alte căi.

Asadar, noi mamele, suntem îngeri pe pământ, asa frumos spus….❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *