Familie

Mama e numai una….La multi ani, mami!

Azi este despre mama si despre toti anii adunați. Este despre căldură și bunătate, despre supărare și iubire, despre educație și carte, despre familie și valori, pentru că împreună le-am trăit pe toate.

Am învățat multe de mama, în toți anii petrecuți acasă, copil fiind, dar și acum încă învăț de la ea. Deși suntem la distanță fizică una de cealaltă, pe ea o știu acolo mereu, gata să mă susțină și să fie lângă mine, lângă noi.

Mama e mama…e unică, așa cred că este pentru fiecare dintre noi.

Îmi amintesc cu drag de momentele noastre când mergeam pe dealurile Sughinei și făceam coronițe din margarete sau strângeam flori de ceai.

Știu și acum fusta ta cu care ne jucam de-a doamnele, cerceii tăi clips pe care mi-i puneai în urechi, de soțul meu și de copiii imaginari la vremea respectivă.

Știu cum mă îngrijeai când veneam de la săniuș și eram cu țurțuri la mănuși și cu gogoloaie de gheață pe pantalonii de lână, și tu mă descălțai și mă încălzeai rapid.

Știu gustul mâncării tale de după antrenamentele de sâmbătă la handbal când ajungeam acasă lihnită și toata casa mirosea a curat, iar bucătăria era plină de bunătăți.

Știu perioada adolescenței mele când te șicanam și-mi susțineam punctul de vedere, deși nu aveam tot timpul dreptate și tu îmi dădeai spațiu să mă conving singură.

Știu că de fiecare dată când plecam de acasă și-mi ziceai să-mi iau umbrelă pentru că va ploua sau să-mi iau o bluză de frig, de fiecare dată aveai dreptate, dar eu nu te ascultam mereu.

Tot de la tine știu că familia este un spațiu sacru, valoros și că trebuie întreținută și îngrijită pentru ca relația să meargă.

De la tine știu că iubirea se arată, și între soți și între părinți și copii.

Tot de la mama știu că supărarea e grea și dureroasă, dar împăcarea e vindecătoare.

Tot mama m-a învățat ideea de echilibru, în orice aș face.

Pentru azi, draga mea mamă, la mulți ani plini de fericire și sănătate!

Sursa foto: Dreamstime

 

 

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *