Odată ce am devenit mamă mi-am dorit să fac cât pot eu de bine acest rol. Copilul să fie fericit, echilibrat, dornic de explorare, de cunoaștere, dar în același timp să știe și de limite. Când era doar Maria toată energia noastră se îndrepta spre ea, spre dezvoltarea ei, dar în același timp și spre dezvoltarea noastră. Îndrăznesc să spun că părea mai ușor cu un copil, deși ea nu era în etapa aceasta de vârstă la momentul respectiv și tot contextul era diferit.
Ei, de când a venit pe lume și Ioan, toată atenția noastră, informațiile, energia au trecut la un nivel superior și s-au înmulțit. Fiecare dintre ei este într-o altă fază de dezvoltare, are anumite nevoi specifice, fiecare dorește jucăria lui în bagaj, fiecare participă la realizarea mâncării, fiecare vrea să citim o anumită carte (cam în acelși timp). Ideea e că suntem provocați ca părinți în fiecare zi și eu resimt permanent pe umeri dorința de a fi un părinte bun pentru copiii mei.
Mă bucur că acum, în anii aceștia când noi ne creștem copiii și ne primim rolul de părinte, există așa multe informații disponibile. Sunt cărți, studii de caz, analize, training-uri, conferințe, sunt specialiști în domeniul creșterii copilului. Avem acces la tot felul de informații, important este să putem filtra ceea ce se potrivește cu valorile noastre, cu temperamentul nostru, cu familia noastră.
Uneori, provocarea vine și din varietatea aceasta mare de informații, nu știm care e cel mai potrivit training la care să participăm, care carte să o citim în situația X, care terapeut rezonează cu problema noastră și cu noi. Și pentru mine, una din provocări, a fost să găsesc training-urile potrivite pentru părinți, cu tematici de interes în etapa în care eram eu provocată ca părinte.
Mă bucur că azi îmi revine sarcina să vă scriu despre un eveniment de training pentru părinți, bunici, bone, educatori, pentru oricine are în preajmă minim un copil sau se pregătește să-l aibă. Este organizat de 4carrer și susținut de Gina Năstasă, care printre alte formări pe care le are, a participat și ea la programul “Cercul siguranței”, așadar avem un prim punct în comun.
Training-ul de care vă scriu mi-a atras atenția prin titlu: “Disciplina și cooperare fără țipete. Cum folosim limitele în relația părinte-copil” și se desfășoară în data de 27 iulie, în București, la Hotel Mariott, de la ora 18.30. Cu toții de dorim cooperare de la copii, dar cum o obținem fără crize de furie, fără bătut din picioare și trântit pe jos? Pe de altă parte cooperarea vine în strânsă legătură cu limitele societății, ale modului în care noi am fost crescuți, ale valorilor noastre și atunci apare întrebarea cum folosim limitele în relația noastră de părinte-copil.
Va fi focusat pe tematici legate de conectarea cu copiii noștri, pe crizele de furie și ce se întâmplă efectiv în creierul copiilor în acele momente, pe ideea că deși apar rupturi și deconectări în relația cu copilul, putem repara oricând. Sunt multe beneficii dacă puteți participa la acest training, atât beneficii informaționale, cât și instrumente pe care să le folosim, tehnici pentru a ne fi mai ușor în provocarea noastră zilnică de părinți buni.
Mai sunt doar 2 zile până la eveniment, dar încă mai sunt locuri disponibile, așa că vă invit să profitați și să vă înscrieți aici. Costul este decent, 50ron dacă vă înscrieți online, 100ron la fața locului, iar portofoliul de informații cu care veți pleca va fi bogat.
Mi-aș fi dorit să fiu în sală, dar fiind la Lugoj zilele acestea e un pic complicat de ajuns, dar m-aș bucura dacă pot ajunge alte persoane aflate mai aproape de București.
Sursa foto: Ahaparenting.com