Taberele sunt ocazia extraordinară pentru copii să-și dezvolte abilități de socializare, de construire a imaginii de sine, sunt o oportunitate de a-și mări doza de încredere în sine. Totodată este șansa de a prelua achiziții noi, de a cunoaște lumea prin alte modalități, de a deveni mai cunoscători pe o anumită arie, specifică taberei respective.
“Prieten cu muntele și viața la cort” este una din tabere organizate de Tabere Conco, planificată să se desfășoare în perioada 24-30 iulie. Anul acesta va fi cea de-a doua tabără cu acest specific, prima având loc în 2015.
Tabăra are loc în inima Munților Țarcu, la o aruncătură de băț de vârful Țarcu, la stația meteo Cuntu.
Ce vor face copiii?
Așa cum îi spune și numele, copiii vor avea șansa de a explora muntele și traiul la cort într-un mediu sigur, cu oameni cunoscători și cu experiență atât în lucru cu copiii, cât și în activitățile pe munte. Vor învăța să “citească” vremea de afară, norii, pământul, să studieze hărți, să monteze un cort, să-și aleagă sacul de dormit, rucsacul, să-și aleagă coechipierii potriviți pentru turele de munte dorite. Și unul din aspectele cele mai importante este că se vor descoperi pe ei înșiși prin activitățile de dezvoltare personală. Este acel tip de tabără care combină chestiunile teoretice și practice, cu dezvoltarea fiecărui copil în parte.
Cine e în spatele Tabere Conco?
Acest concept a apărut din pasiunea a 2 oameni pentru munte, pentru schi, snowboard și bicicletă, pentru cort și viața la înălțime, pentru copii și activități cu ei. Ei sunt Otilia și Călin, și împreună au zeci de ani de experiență acumulată. Pe lângă faptul că sunt oameni specializați pe aria lor de activitate, sunt blânzi, calzi și copiii îi îndrăgesc imediat (deși Ioan se mai sperie câteodată de barba lui Călin :)).
Care e istoricul lor?
Tabere Conco are o gamă diversă de activități organizate și toate sunt disponibile pe pagina lor de facebook.
Au fost organizate tabere de mountainbike, “Prieten cu muntele și viața la cort” ediția 2015, Ziua copilului – 1 iunie la Tapia 2015, activități la școlile din oraș, în parcurile din Timișoara. Pe lângă evenimentele organizate direct, au mai luat parte la acțiuni ale altor ONG-uri pe segmentul acesta.
Ei înșiși au activități de dezvoltare prin participare la training-uri și seminarii. Ultimele experiențe de acest gen sunt ale Otiliei care s-a înscris la cursuri de chitară pentru a le cânta copiilor în tabără, iar Călin a obținut un certificat în speologie după o săptămâna de stat în peșteră.
Cum luăm legătura cu ei?
Tabere Conco are disponibilă o pagină pe facebook pe care o găsiți aici. La finalul afișului sunt disponibile și numerele lor de telefon.
Mă bucur că există acest eveniment și abia aștept momentul potrivit să îi trimit și pe Maria și Ioan.