Conferinte / Campanii

Cum a fost la Social Media for Parents 2016?

Miercuri a fost prima mea participare la un eveniment dedicat bloggerilor. Am aflat de el anul trecut când abia se încheiase și am zis că nu-l ratez pe următorul. Și așa a fost. Cum s-au publicat primele informații despre dată și locație, imediat am trimis înscrierea mea ca Ambasador al evenimentului. Fericirea și mai mare a fost că m-au ales să le fiu Amabasador, promovând evenimentul, și am mai primit încă o invitație. Așa că am avut ocazia să împărtășesc experiența asta unică împreună cu Miha, prietena mea.

Pentru cine nu a fost prezent, evenimentul poate fi văzut aici. Oricine dorește să-i vadă în acțiune pe oamenii de acolo, pot intra pe link și toată ziua de miercuri este suprinsă în imagini.

IMG_1483

Mai jos am facut un mic sumar al informatiilor culese.

Cum s-a desfășurat evenimentul?

Evenimentul a fost structurat pe 3 secțiuni: Parenting, Branding și Blogging, fiecare secțiune având speakeri foarte interesanți.

I. Parenting session

Prima parte a fost dedicată subiectele de parenting. Vorbitorii secțiunii au fost Mihaela Bilic, Mirela Retegan, Oana Moraru, Gaspar Gyorgy si Sorin Cadar.

Mihaela Bilic a prezentat informații prețioase legate de nutriția copiilor. Voi reda mai jos ideile principale extrase:

  • E important să-i lăsăm pe copii să mănânce când le e foame și cât vor, să decidă ei cantitatea de mâncare, noi din exterior nu putem stii mai bine când se satură. Ca idee de dimensiune, o porțiune de mâncare trebuie să fie cât 2 palme ale copilului puse una lângă cealaltă.
  • Să-i ajutăm pe copii să-și identifice emoțiile, tocmai pentru a evita mâncatul pe fond nervos, pe supărare sau pentru o stare de bine.
  • Copiii se nasc cu instinctul de saturație și e bine să-i lăsăm pe ei să decidă când s-au săturat. În timp, prin intervențiile noastre, instinctul se pierde.
  • E important să-i lăsăm pe copii să descopere mâncarea cu toate simțurile. Să-i lăsăm să se murdărească!
  • Orice mâncare nouă înseamnă o schimbare și e normal la început să fie întâmpinată cu un refuz, dar asta nu înseamnă că nu-i place.
  • Mâncatul să se facă cu toată atenția în farfurie, nu la tabletă, tv sau alte mijloace de distragere.
  • Copilul are nevoie de 3 mese principale (mic-dejun, prânz, cină) și o gustare. Atenție! Gustarea nu e ronțăială. Gustarea poate fi un sandwich pregătit acasă cu carne făcută la cuptor și feliată între 2 felii de pâine.
  • Biscuiții și toate celelalte chestiuni ambalate nu ar trebui să fie la îndemâna copiilor.
  • Mâncarea trebuie să fie bucurie, plăcere, dar doar un element necesar din viața lor.
  • O alimentație sănătoasă = echilibru + diversitate!

Oana Moraru a fost fascinantă prin tot ceea ce a spus.

Suntem focusați pe dezvoltarea emoțională a copiilor, pe dezvoltarea sinelui, a stimei de sine. Dar în ultimul timp constată că începe să lipsească aspectele metodice, dezvoltarea intelectului în etapele de oportunitate. De exemplu dezvoltarea limbajului, învățarea copiilor să vorbească în fraze se învață până în 6 ani, dar sunt mulți copii care termină grădinița și sunt la nivelul de 2 ani. Gândirea logico-matematică se învață între 2-5 ani, acum este momentul să ne jucăm cu jocuri de adâncime, cu forme, cu numerele. Odată ratată etapa aceasta, se poate recupera că mintea este plastică, dar e mai dificil.

Oana susținea ca dincolo de toate excursiile, atelierele de la școală care dau bine, să ne focusăm și pe dezvoltarea copilului din punct de vedere metodic. Să-i ajutăm să se dezvolte și cognitiv, nu doar emoțional.

Raționamentele noastre, convingerile noastre sunt dictate de o cupolă mai mare în care trăim, astfel pattern-urile noastre de gândire sunt conectate și preluate din societatea în care trăim. Deseori îi încurajăm pe copii să spună “NU” bazându-ne pe plăcere, pe material, pe lucruri care credem că ne fac bine, dar ceea ce se întâmplă este că îi învățăm astfel să nu mai lupte. Să cedeze la primul prag, să renunțe. Pe copil trebuie să-l treacă transpirațiile încercând să soluționeze o problemă. Va avea o mare satisfacție și îi va crește încrederea în el.

Lăsați copiii să-și lege șireturile! Lăsați copiii să facă singuri ceea ce pot!

Mesajul ascuns este să nu facem noi pentru ei ceea ce ei pot, să-i lăsăm să-și dezvolte abilitățile, pentru că un simplu legat la șireturi are legătură în viitor cu capacitatea lui de a soluționa alte probleme.

Sa-i învățăm pe copii să aibă un echilibru între inimă și creier, între a decida rațional și a fi influențat doar emoțional.

Sorin Cadar ne-a spus multe informații utile despre homeopatie, ce este ea și cum acționează. A fost o prezentare generală a informațiilor, pe mine personal m-au ajutat să văd homeopatia dintr-un alt unghi.

Mirela Retegan ne-a introdus în lumea jocului la copii și a punctat cât de important e să ne jucăm cu cei mici.

Ea spunea că jocul este limbajul iubirii dintre părinți și copii.

Ne-a recomandat 2 filme pe care să le vedem: “La vita e bella” si “Camera”/”Room”

Mihaela ne-a vorbit mult despre joc, despre jocurile inventate de ea pentru fetița ei, despre conectarea cu copiii în timpul jocului.

Mama nu-i mai spune “fii cuminte!”, spune-i “fii fericit!” – îl vei surprinde, nu se va aștepta la asta.

Avem 2 momente importante petrecute cu copiii: dimineața înainte de grădiniță, școală și seara după lucru. Toate lucrurile pe care le facem cu copiii trebuie să fie o joacă. În loc de “hai trezeste-te, hai mănâncă, hai mai repede, hai îmbracă-te, hai în mașină” putem face pentru fiecare etapă un joc.

Mirela a pus accentul pe ideea de a nu fi mai așa serioși ca părinți, să ne distrăm și să ne simțim bine împreună. Să facem lucrurile altfel!

Gaspar Gyorgy ne-a prezentat informații utile despre atașament, despre stilurile de atașament, despre modul cum pune amprenta pe fiecare dintre noi relația părinte-copil.

Predictorul cel mai important legat de relația de atașament, e reprezentat de sensul pe care-l dăm experiențelor respective și cum reușim să integrăm povestea noastră.

Gaspar a acoperit o gamă largă de informații pe tema atașamentului. Vă invit să urmăriți evenimentul pe baza link-ului de mai sus. Nu aș reuși prin relatarea scrisă să acopăr și să surprind frumusețea și complexitatea momentului său.

 

II. Branding session 

Vorbitori: Maria Coman, Ioana Macoveiciuc, Tily Niculae, Ana-Maria Mitrus

Vorbitorii au prezentat fiecare în parte blogurile lor, care este numărul de cititori unici, articolele cele mai citite, cum au ajuns la perfomanța actuală și ce sfaturi au pentru noi ca bloggeri la început.

Ana Maria Mitrus ne-a prezentat câteva reguli de etică în blogging.

IMG_1487

 

III. Debate blogging session

pf_1469194448

A fost o dezbatere cu bloggeri faini, dar și cu agenții despre cum ne conectăm cu brandurile, cum contactăm agențiile, cum facem să câștigăm din blogging într-un mod etic.

Pentru mine, a fost foarte interesantă partea aceasta, pentru că una din ideile mele legate de blog este să crească într-un mod frumos și cinstit și să se potrivească cu valorile mele.

La finalul dezbaterii, mi-am făcut în minte un plan de dezvoltare pentru blog pe care îl voi pune în aplicare pas cu pas.

 

Concluzii

A fost atât de fain că sigur ne vedem în 2017!

 

 

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *